KISA 3 İDDİA


KISA 3 İDDİA

1)salat etme
2)ebu talip iman etmeme
3)ebu leheb cehennem

iddia 1: salat duadır, secdedir ve ahzap 56 ayetinde allahın peygambere salat ettiği geçiyor. muhammed kitabı yazarken kendini övmeyi de ihmal etmiyor belliki.

önce ilgili ayete bakalım;

allah ve melekler peygambere salât ediyorlar; ey iman edenler, siz de ona salât ve selâm okuyun. (ahzap 56)

salat sadece dua, namaz, secde değildir aynı zamanda övgü, destek, tebrik, saygı gibi anlamlara da gelir. bu ayetteki salat için en uygun anlam da "peygambere allah'ın rahmet etmesi ve onudesteklemesi" dir. ki ayette allah aynı şekilde bizden de peygambere salat etmemizi istiyor, bu;

"ey peygamber! allah’ın selamı, rahmet ve bereketleri senin üzerine olsun" diyerek onu övmekle de olur.

veya salatı "destek" olarak da anlayacaksak; allahın onu koruması ve müminlerin de islam icin onunla beraber mücadele etmesi anlamlarına da gelir.

kısaca;

allah'ın salat etmesi; rahmet, onu korumak
meleklerin salat etmesi; övgü, destek
insanların salat etmesi; övgü, onunla beraber mücadele etmek, yardım etmek

iddia 2: muhammed'e en yakın amcası olan ebu talip bile inanmamış, iman etmeden ölmüştür. belli ki amcası da sahtekar olduğunu biliyordu.

yeterince saçma bir mantık yürütme ve safsata. peki bu mantıkla gidelim; peygamberin ve islam'ın en büyük düşmanlarından biri ebu süfyan'dı ama bu adam daha sonra islam ile şereflendi.

peki şimdi " islam'a bu kadar nefretle bakan bir adam bile iman ettiyse o zaman ben kesinlikle iman etmeliyim" demeli miyim? veya hz.hamza'yı öldüren vahşi bile iman ettiyse islam kesinlikle doğru dindir desem..

ayrıca ebu talip islamiyetin henüz yeni yeni yayıldığı yıllarda yani ilk vahiyden 9 yıl sonra 619 yılında vefat etti. ki onun vefatından 3 yıl önce yani 616 yılında bile müslüman sayısı henüz 40-50 kişiydi. yani demek istediğim işin ciddiyetini henüz kavramamış olabilir o yillar.

mantıksal olarak her ne kadar yanlış olsa da bu tür karar verilmesi zor meselelerde psikolojik olarak çevremizden etkileniriz.o yüzdendir ki tabulara zıt kararlar almada ilklerden olmak zor iştir

ali gibi, hatice gibi, ebubekir gibi, zeyd gibi..

iddia 3:tebbet suresinde ebu leheb'in ateşe yani cehenneme gideceği söylenir ve ebu leheb muhammed'in öz amcası. merhametli olması ile tanınan bir insan amcası için nasıl bu kadar zalim olabilir?

bu iddiada ateist arkadaş farkında olmadan aslında güzel bir noktaya parmak basıyor. kabileleri, ataları, aile bağları ile övünen bir cahiliye toplumu var ortada. eğer hz.muhammed sahtekar biri olsaydı öz amcasını cehennem ile kötülemek yerine tam tersine ona iyi davranır, bir şeyler teklif edip kendi tarafına çekerdi.

kendi kabilesinin de desteğini aldığı anda işi daha da kolaylaşırdı. ama bunu yapmaması ve hatta "amcam olsan bile allah'a iman etmedikçe kurtuluşun yok" mesajını vermesi samimiyetin göstergesidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar