KURAN UZAYA ÇIKILMAYACAĞINI MI SÖYLÜYOR

KURAN UZAYA ÇIKILMAYACAĞINI MI SÖYLÜYOR

iddia: Rahman 33 ayetinde uzaya çıkılamayacağı yazıyor oysa günümüzde uzaya çıkabiliyoruz, bu açıkça bilime ters!

Önce ilgili ayete bakalım;

Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin sınırlarını aşıp öteye geçebilirseniz haydi geçin! Ama (tarafımızdan verilmiş) bir güç ve yetki olmadıkça geçemezsiniz. (Rahman 33)


Bazı bilimsever müslümanlar da ayetin devamında "bir güç ve yetki olmadıkça geçemezsiniz" kısmından yola çıkarak o gücün uzay aracı veya bizi uzaya ulaştıran bilgi olduğunu iddia ediyorlar.Yani ayetin aslında "bir gün o güce kavuşup uzaya çıkılacağına" işaret ettiğini söylüyorlar.

Ateistlerin ve bilimsever müslümanların açıklamaları bu şekilde ama ikisi de yanılıyor.
Çünkü ayette göklerden kasıt atmosfer olamaz.Peki neden atmosfer değil? Ayette dikkat ederseniz insanların yanında aynı zamanda cinlerden de bahsediyor. Ve islam inancına göre evrende cinler için sınırlı bir alan yok.

Yani eğer ayet uzaya çıkılamayacağını iddia etseydi en baştan cinlerden bahsetmezdi. Cinlerin yaşam alanı tüm uzay mı peki?

Cinlerin yaşam alanı ile ilgili net bir ayet veya hadis yok daha doğrusu cinler ile ilgili ayet ve hadisler çok az zaten.Ama şurdan yola çıkalım; örneğin iblis de cinlerdendir ve islam dünyasında hiç bir alim iblisi sadece dünya ile sınırlı tutmaz.

Yani biri çıkıp da "uzayda iblis olmadığı için uzayda kimse size günah işletemez" şeklinde açıklama yapmaz, yapamaz


O yüzden cinler için evrende sınırlı bir yaşam alanı olmadığını ve ayetteki göklerin de dünya atmosferi olmadığını söyleyebiliriz

Peki göklerden kasıt bütün uzay mı?

Evet aslında Kur'an'ın çoğu yerinde "gökler" şeklinde çoğul olarak kullanıldığı için bütün evrenin, bütün alemlerin kastedildiği açıktır.

Ama bu ayette mecazi olarak kullanılmış olabilir çünkü ayetin öncesi ve sonrasına baktığımızda hesap gününden ve kıyametten bahsediliyor.

Mevdudi gibi bütün kainatın kastedilmiş olduğunu söyleyenler olsa da tefsir alimleri çoğunlukla kıyametten bahsedildiği konusunda hemfikir.Hatta Rahman 31 ayetinde "Ey insan ve cin! Sizin de hesabınızı ele alacağız." deniliyor açıkça.

Kısacası "yer ve göklerin sınırları" kısmından mecazi olarak Allah'ın hükmünden ve hesabından kaçılamayacağı anlatılmış.


Sonuca gelirsek; ister bütün kainat ister kıyamet kastedilmiş olsun sonuçta dünya atmosferindan bahsedilmediği gayet açık.O yüzden bu ayetin ne bilime ters olduğunu ne de ayetin bilimsel işaret içerdiğini söylemek doğru olmaz.

Not: Kur'an'da bilimsel işaretler var ama açıkçası bazıları hızını alamayıp ayetler için zorlama yorumlar da yapıyor. Lütfen bu tür sahte bilimcilerden uzak duralım.

Ayrıca bakınız👇





Yorumlar

  1. Cinlerle ilgili aslında onların serbest hareketlerinin en azından bazı türlerin veya kabilelerin veya milletlerin dünya atmosferinde veya birinci kat gök ile sınırlandığına ilişkin Kur'an ve Sünnette güçlü deliller olabilir. Şöyle ki Cin Süresinde;

    (1-2) (Resûlüm!) De ki: Cinlerden bir topluluğun (benim okuduğum Kur´an´ı) dinleyip de şöyle söyledikleri bana vahyolunmuştur: Gerçekten biz, doğru yola ileten hârikulâde güzel bir Kur´an dinledik de ona iman ettik. (Artık) kimseyi Rabbimize asla ortak koşmayacağız.

    Doğrusu biz (cinler), göğü yokladık, fakat onu sert bekçilerle, alev huzmeleriyle doldurulmuş bulduk.
    8
    Halbuki, (daha önce) biz onun bazı kısımlarında (haber) dinlemek için oturacak yerler (bulup) oturuyorduk; fakat şimdi kim dinlemek isterse, kendisini gözetleyen bir alev huzmesi buluyor.
    9
    Bilmiyoruz, yeryüzündekilere kötülük mü murat edildi, yoksa Rableri onlara bir hayır mı diledi

    İbnu Abbas radıyallahu anhüma anlatıyor: "Cinler semaya yükselip, orada vahyi dinliyorlardı. Bir tek kelime işitince, ona doksandokuz tane de (kendilerinden) ilave ediyorlardı. O tek kelime hak, ilave edilenler batıldı. Resûlullah aleyhissalatu vesselam gönderilince, semadaki yerlerine yükselmeleri şihablarla (göktaşları) önlendi. Bundan önce gökte şihablar (bu kadar çok) atılmazdı. İblis onlara: "Nedir bu? Herhalde mühim bir hadise var!" dedi. Askerlerini gönderdi. Onlar Resûlullah aleyhissalatu vesselam'ı Mekke'de iki dağın arasında namaz kılıyor buldular. İblise tekrar dönüp gördüklerini haber verdiler. O da: "Arzda meydana gelen hadise işte bu! (Sizin semadan haber almanız bu sebeple engelleniyor) dedi." (Tırmizi) Gökteki Cinlerle Yeryüzünde yaşayan Cinler arasında Muhammed (s.a.v) Nebiliğiyle birlikte bağlantıların kesilmiş olabileceğini düşündürüyor Allahu alem. İsra ve Mirac hadisinde ise Peygamberin (s.a.v) Cibril (a.s) ile birlikte göklere yaptığı yolculukta gök kapılarına geldiklerinde kapının bekçileri ile Cibril (a.s) arasında geçen konuşmalar göklere çıkmanın veya gök kapılarından geçmenin mümkün olmadığını gösteriyor olabilir Allahu alem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resulullah'ı gizlice dinlemeye gelen cinler, sahabenin tanımadığı bir Yahudi topluluğu olabilir. Tanınmadığı için de cin olarak nitelenmiş olabilir. Zira o ayetlerin bağlamı da bunu destekliyor. Fakat cinlerin illaki insanlardan ayrı boyutta yaşayan birtakım yaratıklar olduğuna inanan müfessirler "Yahudi cinler" gibi bir garip iddia ortaya atmıştır. Gerçekten tuhaf!

      Sil
  2. Bu ayet dünyanın düz ve göklerin katman katman olduğunun uzayın olmadığının ve kubbenin delinip hiçbiryere gidilemeyeceğinin delilidir.ki zaten uzaya falan çıkıldığı da yalan çıkamıyorlar nasa sadece yalanlarla milleti uyutuyor

    YanıtlaSil
  3. Kuranda bilimsel hiç bir şey yok.Uydurup durmayın

    YanıtlaSil
  4. Elhamdülillah ALLAH razı olsun

    YanıtlaSil
  5. Benim anladığım göklerden kasıt farklı boyutlardır . Quantum fiziğide buna işaret ediyor. Bir üst boyuta geçildikçe herşey dahada farklılaşıyor ve daha latif oluyor. Peygamberimiz miraçda en üst boyut olan sitreül müntaya kadar cıkmıstir ki bu yedinci gök (boyut) . Yedinci boyutuda aşıp daha üst boyutlara demek yanlış olurki stretül müntahadan sonra boyut (gök) kavramıda ortadan kalkıyor yani daha öte bilinemeyene yolculuk yapmıştır. Stretül muntagadan ötesi öyle farklı bir şeydirki cebrail daha öteye gidemeyecegini çünkü varlığının bunu kaldıramayacağını söylüyor ve daha ötesine peygamberimiz yanlız gidiyor.
    Uzaya çıkıldığına inanmayan müslüman kişilerle konuştum. Bu kişilerin ortak özelliği astronomi ve bilim teknoliji hakkında zerre kadar bilgi sahibi olmamaları. Eeeee yurdum insanının bilmediği hiçbirşey yoktur. Yeterki o konu hakkında bi sayfa bi yazı okusun :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar