MÜSLÜMANLAR YAHUDİLERİ Mİ TAKLİT EDİYOR?


MÜSLÜMANLAR YAHUDİLERİ Mİ TAKLİT EDİYOR?

iddia: yahudi ve müslümanlar aynı ibadetleri, ritüelleri yapıyor. müslümanlar açıkça yahudileri taklit ediyor.

ilgili video; https://youtu.be/DZV4xUr6khU

açıkçası videonun ciddiye alınacak tek bir tarafı yok ki iddialar yeterince saçma ve gülüp geçilecek cinsten ama yinede madde madde değinelim;




1)zikir-kutlama

zikir; söz etme, anma demektir. dini literatürde de allah'ı anmak, övmek anlamlarına gelir. örneğin dua etmek, namaz kılmak, kuran okumak da bir zikirdir.

örneğin bir grup müslüman bir araya gelip sessizce allah'ı zikredebilir sonuçta bunu toplu veya tek başına yapmak arasında fark yok

ama bazı sapık tarikatların hoplayıp, zıplayarak hatta bildiğimiz diskotek partileri şeklinde yaptıkları saçma salak hareketler zikir değildir ve islam'da yeri yoktur.

2) türbe ziyareti

bir müslüman ölmüş akraba ve yakınlarının mezarlarını ziyaret edebilir ki bu ölümlerden ders çıkarmak için güzel bir uygulama.ama türbe ziyaret edip ölen kişiden yardım dilemek, mezarlık başında çeşitli ritüeller sergilemek sapıklıktır ve islam dininde yasaktır!

3)hafızlık

hafızlık yazıp kur'an ve tevrat okuyan çocukları göstermişler ki bu dünyanın herhangi iki yerinde kitap okuyan iki kişinin kitap okuma tarzlarının benzer olduğunu iddia etmek kadar ahmakçadır.

videodaki müslüman çocukların okurken sürekli başlarının aşağı yukarı sallamasının ise dini bir tarafı yok.

4)kurban-sünnet-örtünme

islam inancına göre ise zaten yahudilik ve hristiyanlık allahın gönderdiği tevhid dininden ayrılmış, bozulmuş dinlerdir. ama bozulmalara rağmen bazı ortak uygulamalar kalmış olabilir

evet bu üç uygulama ise semavi dinlerde ortak ki bu kopya olduğuna değil kaynaklarının aynı olduğuna delildir.

örneğin luka 2-21 bölümünde hz.isa'nin 8. günde sünnet olduğundan, elcilerin işleri 7-8 bölümünde hz.ishak'ın 18.günde sünnet olduğundan, tevrat-levililer 12-3 bölümünde ise çocukların sünnet edilmesinden bahsedilir

veya incil-korintililer 11-13 bölümünde kadının başını örtmesinden bahsedilir, tevrat-mısırdan çıkış 12-11 bölümünde fısıh kurbanından bahsedilir. incil-matta 6-16 bölümünde de oruçtan bahsedilir.

5)namaz

videoda yahudilerin namaz kıldığına dair kısım yalan.

islam düşmanları diğer dinlerde gördükleri bedenle yapılan her ibadeti namaz olarak isimlendirme gibi bir hastalığa yakalanmışlar sanırsam.

hatta bazıları hindularda güneşi selamlama anlamına gelen "surya namaskar" ritüelinin de isim benzerliğinden dolayı namazın kökeni olduğunu iddia ediyor

namaz ve namaskar hımm..bu kafayla hac sözcüğünün de "haç"tan geldiği iddia etmezler umarım

ama açıkçası, kendileri namazın kur'an'ın indiği dil olan arapça'da "salat" olduğunu ve "namaz" sözcüğünün ise daha sonraları farsça'dan türkçeye geçtiğini bilmeyecek kadar cahil tipler.

neyse yahudiler kısmına geri dönersek; yahudiler ayakta vücudu sallayarak, oturarak veya secde ederek çeşitli ilahi ve dualar okuyarak ibadet ederler ki bedensel olarak yapılan ritüeller zaten sınırlıdır. ve beden ile yapılan her ibadete namaz de-nil-mez

ayrıca başını eğme ve secde gibi hareketler evrensel olarak saygı anlamına gelir

namazda da bunların olması yahudilikten kopya olduğu anlamına gelmez ki secde olayı bir çok dinde görülür.

ayrıca yahudilik veya hristiyanlıkta namazın tıpatıp aynısı bir ritüel olsaydı bile bu sadece aynı kaynaktan geldiğine delil olur.ki örneğin meryem 31 ayetinde hz.isa'ya da namaz, zekat emirleri verildiği geçer.

6)ezan

pek emin olmamakla beraber yahudilerin ezan okuduğuna dair bilgi de yanlış sanırsam! bildiğim kadarıyla yahudiler kutsal günleri olan cumartesi gününe girdiklerini veya oruç günlerini "şofar" adı verilen alete üfleyerek haber verirler.

videoda yahudi ezanı diye gösterdikleri de olsa olsa herhangi birinin kafasına göre eline mikrofon alıp ilahi söylemesi olabilir.

Yorumlar

  1. Ekşi sözlükten geldim ^^

    Yazı güzel ancak altyapıda eksiklik var gibi.

    Ortak kökenden geldiğini kanıtlar'dan öte Kur'an açıkça kendi meşruiyeti öncekileri tasdik etmesine bağlıyor. Namazın ortodoğu dinlerinde de görülmesi tesadüf değil, çünkü Allah sadece İbrahim ve onun soyuna nebilik vermiş değil. Tüm toplumlara Nebi gönderilmiş. Şeriat Nuh a.s.'dan beri aynı olduğuna göre tüm toplumlarda namaz, oruç, hacc , zekat benzeri uygulamalar görmemiz tesadüf değil beklenen bir sonuç olur. Olmaması garip olurdu.


    Şeriatın Nuh'tan beri aynı oluşu : (42:13) Nuh'a görev olarak ne yüklediysek onu sana şeriat kıldık... (Sonradan hafifletilen, neshedilen hükümler çok küçük bir bölümü oluşturuyor.)


    Ayrıca bkz. Hinduizmde hacc

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar