HİNDU METİNLERİNDE HZ.MUHAMMED(SAV)


HİNDU METİNLERİNDE HZ.MUHAMMED(SAV)

öncelikle şunu not düşeyim; bu paylaşımda anlatacaklarım kendi şahsi çalışmam değil.
incil ve tevrat okusam da maalesef henüz hindu kutsal kitaplarını okumak nasip olmadı.

o yüzden hindistanlı yazar ve sanskritçe uzmanı da olan prof. dr. pundit vaid prakash ve hindistanlı müslüman vaiz zakir naik'in bu konudaki çalışmalarından faydalanacam. yanlış bir bilgi varsa da sorumluluk bana ait değil:) keyifli okumalar




şunu da baştan not edelim; hindu metinlerde tanrının ismi "bhagwan", son peygamberin ismi ise "kalki autar" olarak geçer.

hindu kutsal metinlerine göre "kalki autar"ın babasının adı 'vishnu-bhagat' ve annesinin adı da 'somanib' olarak bahsedilir.

sanskritçe’de "vishnu"nun manası "allah" ve "bhagat"ın manası da "köle-kul" manasına gelmektedir. buna göre 'vishnu-bhagat'ın manası "allah'ın kulu" yani arapça anlamıyla "abdullah" anlamına gelmektedir.

yine sanskritçe bir kelime olan anne adı 'sumuti' ise "barış içinde, huzurlu, sakin" manalarına gelmektedir. çok ilginçtir bu da arapça'daki "amine" ismi ile aynı anlamda.

not: yazar prakash anne ismi için "somanib" geçtiğini söylerken zakir naik "sumuti" geçtiğini söylüyor. o yüzden ikisini de ekledik.

yine hinduların kutsal kitapları vedalar, upanişadlar ve puranalar'a göre son peygamberin çölün hakim olduğu bir adada dünyaya geleceği söyleniyor.

hz.muhammed'in dünyaya geldiği yer de ’jazeeratul arab’’ olarak bilinen arap yarımadası.


hinduların dini kitaplarında son peygamber "kalki autar"ın zeytin ve hurmalıkların olduğu bir yerde yaşayacağı söyleniyor. ki yine özellikle peygamberimizin bölgesinde bulunan ağaçlar bunlar.

yine ayrıca kalki autar"a ilk vahyin bir mağarada bhagwan’ın çok özel bir elçisi tarafından getirileceği bildiriliyor. hz. peygambere de ilk vahiy hira mağarasında allah'ın elçisi cibril tarafından getirilmişti

hindu metinlerinde ayrıca "kalki autar"ın bhagwan'ın ona göndereceği çok süratli özel bir at ile dünyanın etrafını dolaşacağı ve yedi cenneti/gökyüzünü dolaşacağı haber veriliyor.

burada hz. peygamber'in miraç olayı ve burak tarafından göğe yükselişi ile aynı olay.

hindu kitaplarında "kalki autar"ın bhagwan tarafından destekleneceği ve özel elçilerinin ona savaşta destek vereceğine de vurgu yapılıyor. bu da bedir savaşında meleklerin yardımını akla getiriyor.

hindu kutsal metinlerinde bunların yanı sıra "kalki autar"ın çok iyi at, ok ve kılıç kullandığına da değiniliyor. ki kur'an'daki peygamber kıssalarına bakarsanız özellikle savaşçı özelliği ile ön olanda olan hz.süleyman ve hz.muhammed var.

ayrıca hindu kutsal kitabı olan vedalar'ın mantra bölümünde gelecek kişi için; "o narasansah'tir, barış prensi'dir. düşmanlarının arasında bile emniyettedir" kısmı geçer.

burdaki "narasansah" sözcüğünün anlamı "övülen" demek. bu da zaten arapçada "muhammed" isminin anlamı.

hindistanda ortaya çıkan diğer bi din olan budizm'ın kurucusu buda'nin da kendisinden sonra gelecek kişinin ismini verdiği söylenir. bu isim palice dilinde "matteya", sanskritçede "maitreya", burmacada "armidia"

bunların arapça karşılığı ise "rahmet" ve bildiğiniz gibi enbiya 107 ayetinde hz.muhammed için "alemlere rahmet" sıfatı kullanılır.

not 1: bu bilgiler hindistanlı sanskritçe uzmanı da olan prof. dr. pundit vaid prakash çalışmaları sonucunda yazdığı kitap ile bize ulaşmıştır. ve kitabında yazarın bizzat kendisi kalki'nin hz.muhammed olduğunu vurgulamıştır.

hindistan'da tartışmalara sebep olan bu kitap “the last kalki autar” adıyla ingilizce çevirilmesi düşünülüyor.

not 2: bu kitabın bir benzeri a. h. vidyarthi ve u. ali tarafından ele alınmış ve "doğu kutsal metinlerinde hz. muhammed" adıyla yayınlanmıştır

neyse devam edersek; aynı şekilde hindistanlı müslüman zakir naik de bi videosunda hindu bir kızın sorusuna cevap olarak aynı şeylerden bahsediyor.

hatta zakir naik tek tek ayet numarası da vererek daha net bi açıklama yapıyor. önceki yazdıklarımıza ek olarak;

vedalar, rigveda 53/9 bölümünde kalki'nin "tanrıya dua eden" anlamındaki isminin geçtiği ki bu da arapça'da peygamberin "ahmet" ismine denk geliyor

ayrıca kalki puran bölüm 2 ayet 15'de kalki'nin madhay ayının 12'sinde dünyaya geleceği ve bunun da peygamber doğum tarihi olan rebi-ul evvel'in 12'si olduğunu söyler.

ayrıca soylu bir ailede dünyaya geleceği yazıyor ki peygamberimiz o zamanın önde gelen kureyş kabilesinin mensubu.

yine ayrıca kalki puran bölüm 2 ayet 5'de kalki autar'ın 4 büyük arkadaşı olacağı geçiyor ki 4 büyük halifeye işaret ediyor diyebiliriz.

bu ve buna benzer birkaç benzerlik daha var ama kayda değer olmadığı için eklemedim.

ayrıca şunu tekrardan not düşelim; hem incil, hem tevrat hem de hindu metinleri vedalar'da geçen bu benzerliklere kur'an'a iman eder gibi iman etmiyoruz.

veya bozulmuş bu kitapların bu kısımlarını kesinlikle allahtan geldiğine de iman etmiyoruz. sadece bu tür benzerliklerin dikkate değer olduğunu söylüyoruz ve büyük ihtimalle hz.muhammed'e işaret ettiğini iddia ediyoruz

kaynaklar

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kalki

https://www.beautifulislam.net/hinduism/hindu_scriptures_p.html

https://youtu.be/1KlvTMu3XMg

https://youtu.be/DCEdad6zuWk

Yorumlar

  1. Hindu'lara göre "Muhammed dövüşken,sahtekar,kadın/erkekler için Allah adına yemler atıp kendi arzu/heveslerini gerçekleştiren adamdır

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar