RONALDO VE PARA YARDIMI?

RONALDO VE PARA YARDIMI?

iddia: Bill Gates ve eşi Afrika'ya milyonlarca lira para yardımı yapıyor şimdi bunlar Müslüman degil diye cehenneme mi gidecek?

Bu ve buna benzer iddiaları ateist/deist sitelerde çokça görmüşsünüzdür. Özellikle bahsedilen kişi Müslüman olmayınca üstünde daha çok duruluyor.


Örneğin geçenlerde futbolcu C. Ronaldo'nun Filistin'e 1,5 milyon dolar bağış yaptığı şeklinde bir haber dolaşıyordu.

Öncelikle şunu diyeyim; Ronaldo bu tür yardım konularında cidden çok iyi biri ve İslam dinine de bir sempatisi var. Insallah bir gün İslam ile şereflenir.

Konuya gelirsek; bu paylaşımda inancına bakarak şu şuraya veya bu buraya gider şeklinde bir şey demeyeceğim

Ki zaten daha önce de dediğim gibi; iman ettim demekle iman edilmiş olmuyor. Müslüman gibi yaşamak da lazım.

Bu paylaşımda sadece para yardımı ile birini cennetlik ilan etmenin neden saçma ve yanlış olduğunu konuşacağız kısaca.

Bir kişinin cennette veya cehenneme gitmesi tek olay üzerinden belirlenmez.Bu kişi para yardımı konusunda iyi olsa da bunun dışında yediği bir çok halt da olabilir.Hayatı zina, uyuşturucu, haram eğlenceler içinde geçen biri sadece parası olduğu için cennetlik olmaz.


Sadece para yardımı için adamı cennetlik yapıyorsan bu aslında ortaçağda hayatı rezilce geçen birinin papaza para vererek cennetten arsa tapusu alması gibidir.

Oysa hesap günü hayatının her evresi dikkate alınır. Müslüman olsun veya olmasın kimse malı-mülkü ile kurtulamaz

Ikincisi; Aslında Bill Gates, Ronaldo gibilerden çok daha büyük yardımlar yapan yoksullar tanıyorum ben.

Örneğin tek varlığı bir ekmek olan birinin ekmeğinin yarısını aç birine vermesi! Çünkü Allah para yardımı konusunda miktara değil orana bakar.

100 tl'si olan birinin 20 tl'lik yardım etmesi 1 milyar serveti olan birinin 1 milyonluk yardım etmesinden daha büyük bir sevaptır Allah katında


Kısacası Allah herkese gücü kadar yük verir.
(Zekatta kırkta bir orana bakılması gibi)

Ki orana değil de miktara bakılsaydı fakirlere açıkça haksızlık olurdu. Biri o parayı anında verirken diğeri belki de 4-5 ay çalışmak zorunda kalacaktı.

Orana vursak, (Müslüman olsaydı bile) Ronaldo kadar zengin birinin zekatını bile karşılamaz bu verdiği para.O yüzden bu tür büyük paralara çok da şaşırmayın ki Ronaldo bu parayı sadece 2 dk'lık bir reklamdan kazanıyor

Ve eğer 2 dakikada kazanılan parayla birini cennetlik ilan ediyorsanız siz imtihan hayatından hiçbir sey anlamamışsınız demektir. 



Yorumlar

Popüler Yayınlar