HZ.MUHAMMED HAKKINDA

 HZ.MUHAMMED HAKKINDA


insanlığın sorunlarının üst üste yığılarak nerdeyse çözülmez hal aldığı günümüzde hz. muhammed’e her zamankinden daha fazla muhtaçiz. eğer o aramızda olsaydı bütün bunları oturup bir fincan kahve içme rahatlığı ile çözerdi”

george bernard shaw



ona artık, siz ne isterseniz öyle deyiniz. dünya’da taç ve ihtişam sahibi hiçbir imparatora, yamalı bir hırka içindeki bu insan kadar hürmet ve itaat edilmemiştir. yirmi üç yıllık dünya imtihanı, gerçek bir kahraman için lüzumlu bütün unsurları taşımaktadır.”

thomas carlyle



benim, ünlülerin en ünlüsü olarak hz. muhammed’i tercihim ise, o’nun hem peygamberliği, hem de dini ve dünyevî seviyede fevkalade başarılı olmasıdır. insanlık; ahlâki, felsefi ve hukuki olarak islâm’dan daha mükemmel bir din görmemiştir.

michael hart




şayet gayenin büyüklüğü, vasıtaların küçüklüğü ve neticenin azameti insan dehasının üç ölçüsü ise, modern tarihin en büyük şahsiyetlerini bile hz. muhammed’le kıyaslamaya kim cesaret edebilir!

alphonse marie louis de lamartine


hiç kimse hz. muhammed’in prensiplerinden daha ileri bir adım atamaz. avrupa’ya nasip olan bütün başarılara rağmen, bizim bütün kanunlarımız islâm medeniyetine bakarak çok eksiktir.


bütün politikacılar, askerler, büyük sandığımız kişiler yakından tanıdığımızda küçüktürler. bunun tek istisnası var, o da müslümanların peygamberi muhammed'tir.

johann wolfgang von goethe 


ben şu kanaate vardım ki , islamiyet’in süratle yayılması, kılıç yüzünden olmamıştır. aksine, mantıki ve peygamberin alçak gönüllülüğü,sözünü daim tutması, yakınlarına ve müslümanlara bağlılığı sayesinde islam dini bir çok insan tarafından seve seve kabul edilmiştir.

peygamberin hayatını anlatan kitabın ikinci cildini bitirdiğimde, bu muazzam hayata dair daha fazla okunacak bir şey olmayışından dolayı son derece üzgündüm.

mahatma gandi



632'de vefat ettiğinde tüm kabileleri müslümanlaştırmıştı. o'nun emrettiği örtü (tesettür) kadınları aşağılamak değil, yüceltmek için getirdiği bir protokoldü. onun bu duruşu batılı emperyalistlere karşı bir duruştu

katolik rahibe karen armstrong


bütün insanlık hz. muhammed'in insanlığıyla övünmelidir. biz avrupalılar iki bin sene sonra bile onun hakikatine ve kıymetine yetişemeyiz.

shebol


türk kardeşim. senin dinin bana çok saygın bir din olarak görünüyor. senin dinin çok asil.

voltaire


bunu söylemek ne kadar tuhaf olsa da benim için muhammedilik, haça tapmaktan (hıristiyanlıktan) mukayese edilemeyecek kadar yüksekte duruyor. eğer insan, seçme hakkına sahip olsaydı, aklıbaşında olan her bir insan, şüphe ve tereddüt etmeden muhammediliği kabul ederdi.

tolstoy


eğer islam, hristiyanlığı küçük ve hakir görüyor idiyse, böyle görmekte bin kez haklıydı: çünkü islam, insanı yüceltir ama putlaştırmaz...

friedrich nietzsche


“islam’ı severim: o, tutarlı bir dindir ve açık fikirlidir”

kurt gödel


o bütün zamanların en mükemmel insanıdır. müslüman olduğumdan bu yana o büyük insanın hayatını araştırıyorum ve onu okudukça, onu araştırdıkça, onu anladıkça etrafımdaki bilgisizligi, cehaleti daha iyi görüyor ve irkiliyorum..

yusuf islam/cat stevens


inanmayacaksınız ama tenleri beyazdan daha beyaz insanlarla aynı bardaktan su içtim aynı tabaktan yemek yedim ve hepimiz bir kardeştik. ben artık ırkçı bir müslüman değilim, gerçek peygamberimiz olan hz.muhammed(sav) ırkçılığı yasaklanmıştır..

malcom x/el-hac malik el şahbaz


hıristiyan avrupa hz. peygamber (s.a.v.) hakkında saptırılmış bir görüntü yansıtıyor. batı önyargılıdır. batı'da hz. muhammed hakkında yazan sözlük veya ansiklopedi yazarlarının hepsi farklı nedenlerle o'na anlamsız bir düşmanlık içindeler

anne marie delcambre


modern müslüman için hz. muhammed (s.a.v.) kendilerine adaleti, dürüst ve iyi olmalarını emreden adamdır. muhammed (s.a.v.) peygamberi tanıyanlar o'na müthiş bir aşkla bağlıydılar.

maxime rodinson


senin asrında yaşayamadığımdan dolayı çok üzgünüm. ey muhammed! kuran allah'ın kitabıdır. insanlık senin gibi bir yüceyi bir defa görmüş bir daha göremeyecektir. senin önünde tam bir saygı ve hürmetle eğiliyorum.

prens bismark


mahomet şiiri
vazifesinin yakın olduğu içine doğmuştu
metindi, kimseyi kınamıyor, incitmiyordu
yolda gördüğü kimselerle selamlaşıyordu
her gün sanki biraz daha yaşlanıyordu...

(devamı) mahomet şiiri

victor hugo


nasıl oldu da hz. muhammed hakkında yazmaya karar verdin diye soruyorlar. benim ilk tepkim, ''nasıl olur da yazmam?''

tüm zamanların en etkili kişilerinden biri olan hz.muhammed'den bahsediyoruz. dünyasını köklü bir şekilde değiştiren ve bizim dünyalarımızı değiştirmeye hala devam eden bir adam.

lesley hazleton

Yorumlar

  1. Amerikalı yazar Michael Hart “100 Kişi: Tarihteki En Etkili Kişiler” isimli bir kitap yazdı. Bu kitabı duyduğunuzu düşünüyorum. Yazar, tarih boyunca yaşamış olan önemli liderlerin hayatlarını inceledikten sonra Muhammed’in (s.a.v) tartışmasız yaşamış olan en muhteşem, en büyük insan olduğu sonucuna ulaştı. Ve kitabının girişinde kendisini okurlarının düşünebileceği şeye cevap vermek zorunda hissetti çünkü kitabını çoğunlukla Gayri Müslim okurları için yazmıştı bu nedenle insanlar yani okurları Muhammed’i (s.a.v) seçmesinin nedenini sorgulayabilirlerdi, bu yüzden kitabının giriş bölümünde şunları yazdı;
    “Dünyanın en etkili listesinin başına Muhammed’i seçmem bazı okurları şaşırtabilir ve bazı okurlar tarafından sorgulanabilir ancak o hem dini hem de sivil düzeyde son derece başarılı olan tarihteki tek insandır. Onun sivil ve dini etkisinin bu benzersiz bileşimi Muhammed’in insanlık tarihindeki en etkili şahıs olarak kabul etmemi bana hissettirdi.”

    Enver El Evlaki Siyer Sohbetleri Alıntı

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar