HZ.MERYEM'E KAÇ MELEK GELDİ?

HZ.MERYEM'E KAÇ MELEK GELDİ?

iddia: Meryem Suresi 17 ayetinde hz.Meryem'in tek bir melek ile görüştüğü yazarken Ali İmran Suresi 45.ayette melekler çoğul olarak geçiyor, bu çelişki değil mi?

Önce ilgili ayetlere bakalım;

...Biz, ona Cebrail'i göndermiştik de ona tam bir insan şeklinde görünmüştü. (Meryem 17)

Hani melekler şöyle demişti: "Ey Meryem! Allah seni kendi tarafından bir kelime ile müjdeliyor ki, adı Meryemoğlu İsa Mesih'dir...(Ali imran 45)


Cevaba geçelim;

Hani derler ya; insanın zekası verdiği cevaplardan değil sorduğu sorulardan belli olur diye..

Haa işte aynı şekilde ateistlerin de cidden sağlam bir araştırma yapıp yapmadıkları çoğu zaman sordukları sorulardan belli oluyor.

Birkaç kalori harcayıp kısa bir araştırma ile bu iki ayet arasında çelişki olmadığını anlarsınız çünkü bu ayetler iki farklı zamanda geçen iki farklı olaydan bahseder.

Ali imran suresinde hz.Meryem hamile kalmadan çok önce, meleklerin ona gelip çocuk müjdesi vermesinden bahseder.

Meryem 17 ayetinde anlatılan olayda ise Allah Cebrail'i göndererek Meryem'e gebe kalacağı vaktin geldiğini haber veriyor.


Ki Meryem suresi 22-25 ayetlerinde hz.Meryem'in hamile kaldığını ve o an çektiği zorluklar anlatılır.

Not: Sadece Ali imran suresi 42-48 arasını ve Meryem suresi  16-26 arasını okursanız bile farklı olaylar olduğu açıktır

Sonuç olarak iki ayet arasında herhangi bir çelişkiden bahsedemeyiz! Bir olayda tek bir melek gönderilmiş iken diğer olayda birden fazla melek gönderilmiş olabilir


Yorumlar

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. yahu sen kendini cok akilli zanediyorsun.ateistleri aptal yerine koyuyorsun. farkinda misin bilmiyorum ama sen tam bir geri zekalisin. gotunden uydurup tefsir yapiyorsun. ayni mujde neden iki kere verilsin, ve de meryem bildigi halde ikinci kez ayni soruyu sorsun. biraz dusun o kadar ahmak olma...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar