KURANDA NEDEN KOMODO EJDERİ GEÇMİYOR?

KURANDA NEDEN KOMODO EJDERİ GEÇMİYOR?

iddia:Kuran'da ismi geçen hayvanlar sadece peygamberinizin yaşadığı bölgeye ait. Allah neden Kur'an'da penguenlerden bahsetmiyor yoksa haberi yok mu onlardan?


Çoğumuzun aşina olduğu bir iddia. Tabi hızını alamayan ateist arkadaş "neden Kur'an'da klima, düdüklü tencere, tiktok videosu geçmiyor" diye de sorabilir🙂

Neyse öncelikle Kur'an'da ismi geçen hayvanlara bakalım; deve, sivrisinek, katır, buzağı, inek, yılan, çekirge, eşek, dev balık, domuz, at, kurt, sinek, bıldırcın, koyun, kurbağa, örümcek, karga, kelebek, fil, maymun, aslan, bit-kene, köpek, keçi karınca, arı, hüdhüd.

Peygamberimizin yaşadığı yerde çöl iklimi hakim ve bu ismi geçen hayvanlardan sadece deve bu ortama ait. Diğer hayvanların hepsi ise çoğu iklimde bulabileceğiniz dünya üzerinde yaygın hayvanlar. Yani iddia edildiği gibi canlıların hepsi çöl iklimine ait değil.

Ayrıca bir kitapta bir hayvanın isminin geçmemesi yazarın o hayvanı bilmediği anlamına gelmez.

Örneğin; çöl ikliminde en çok bulunan hayvanlar akrep, kirpi, kırkayaktır ama gel gör ki isimleri Kur'an'da bir kez olsun geçmez. Peki hz.Muhammed(sav) bu hayvanları bilmiyor muydu? Yine mesela; kedi ismi Kur'an'ın hiçbir yerinde geçmez ama peygamberimiz evcil hayvan olarak kedi beslerdi.(Adı da müezza)


Ayrıca ismi geçen hayvanlardan; yılan, buzağı, dev balık(yunus), kurt, bıldırcın, karga, fil, maymun, kene, karınca, hüdhüd önceki peygamberlerin kıssalarında geçtiği için normal olarak Kur'an'da ismi geçiyor.

Örneğin hz.yusuf'un kardeşleri ile ilgili olayda Yusuf'u kurt yedi demişlerdi. Sırf başka hayvan isimlerine değinmek için hikayeyi değiştirip kurt yerine comodo ejderi yazılmasını bekleyemezsin herhalde. Kuran bir zooloji kitabı değil ve amacı da hayvan isimlerine değinmek değil!

Peki Kur'an'da penguen geçse iman edecek miydin?

Hiç sanmıyorum! Penguen geçse neden dinozor geçmiyor diye soracaksın, dinozor geçse neden armadillo geçmiyor diye soracaksın o geçse neden aksolotl geçmiyor diye devam edersin...

Dünyada milyonlarca hayvan türü var ve sadece isimlerini yazmaya kalksak Kur'an gibi 50-60 kitaba ihtiyaç var.

Ayrıca ikinci benzer bir iddia da Kur'an'da neden kar ve dolu geçmediği şeklinde. Peygamber sadece çöl ikliminde yaşadı kardan haberi olmaz mı diyeceksin?


Öncelikle kar sözcüğü geçmese de nur 43 ayetinde dolu, buz anlamlarına gelen "min beredin" sözcüğü geçer. Ayet şu şekilde;

“Baksana, Allah bulutları sevk ediyor, sonra onları bir araya getirip üst üste yığıyor. İşte görüyorsun ki bunların arasından yağmur çıkıyor. Allah, gökteki dağlar büyüklüğündeki bulutlardan dolu indirir de onunla dilediğini vurur, dilediğini de ondan korur. Bu bulutların şimşeğinin parıltısı neredeyse gözleri alır!” (Nur 43)

Ayrıca sanırım paşa gönlün kar sözcüğünün de geçmesini istiyordu; o da sahih hadislerde açıkça geçer.

Buyrun bir kaçı;

“Allah’ım! Günahlarımı kar ve dolu suyu ile yıka…”

“Benim (kıyamet günündeki) havuzum, kardan daha beyaz, baldan daha tatlıdır.”

Hz. Peygamber (asm) cenaze namazını kılarken ölü için yaptığı duaları arasında “Allah’ım! Onu su, kar ve dolu ile yıka.” şeklindeki duaya da yer vermiştir.

Sırasıyla hadis kaynakları;
👉(Buhari, Ezan,89; Daavat, 39,44,46; Müslim, 304, Mesacid, 147, Zikr, 48; Ebu Davud, Salat, 131; Tirmizi, Daavat, 76; Nesai, Taharet, 47-49; İbn Mace, İkamet, 1; Dua, 2; darimi, Salat, 27)

👉(Buhari, Menakıb, 23; Müslim, Taharet, 26; Tirmizi, Tefsir, 108; İbn Mace, Zuhd, 39; Darimi, Rikak, 113)

👉(bk. Müslim, Cenaiz, 85, 86; Nesaî, Cenaiz, 77; İbn Mace,Cenaiz, 23)

Ayrıca peygamberimiz ticaretle uğraşan biri olduğu için sadece Mekke, Medine ile sınırlı değil gördüğü yerler. Başka şehirlerde, ülkelerde birçok hayvan türü görmüştür emin ol.


Sonuç olarak; Kur'an bir zooloji, biyoloji veya klimatoloji kitabı değil. (Tabi bu bilimsel işaretler içermeyecegi anlamına gelmesin)

Kur'an, yaratılanların hidayeti ve mutluluğu için gönderilmiş psikolojik, sosyolojik, felsefi ve ahlaki gerçekler bütünüdür.

Hâlâ Kur’an’ı düşünüp anlamaya çalışmıyorlar mı?(nisa 82)

Yorumlar

Popüler Yayınlar