SEMUD KAVMİNİN HELAKI

SEMUD KAVMİNİN HELAKI

iddia: semud kavminin nasıl yok edildiği konusunda farklı ayetlerde farklı helak çeşidi geçiyor. Belliki Kur'an'ı yazan kişi karıştırmış.


Önce ilgili ayetlere bakalım;

 -deprem(sarsıntı) gibi bir şeyle yok edilmiş.(araf 78)
-korkunç uğultulu ses (hud 67, hud 94)
-bela yağmuruna tutularak (furkan 40)
-azap yakalamasıyla (şuara 158)
-tuzak kurarak (neml 50-51)
- taş yağmuru, korkunç ses, suda boğma (ankebut 40)
-yıldırım çarpması (fussilet 13, fussilet 17)
-yıldırım çarpması (zariyat 44)
-korkunç ses (kamer 31)

Ahirette hesap günü bazı ateistler Allah'ı inkar ettiği için değil de daha çok verilen akıl nimetini kullanmadıkları için yargılanacaklar sanırım!😃 Ayetlerden anladığımız kadarıyla kısaca Allah Semud kavmini doğal afetler ile helak etmiş. Yani farklı ayetlerde geçen deprem, yağmur, yıldırım,korkunç ses gibi felaketlerin hepsi aynı olayın bir parçası.

Allah bu helakı farklı surelerde farklı açı ve an ile aktarmaktadır! Furkan 40. ayette; “bela yağmuru” kavramı ile de bu anlatılır yani bela bir tane ( sadece deprem veya yıldırım değil) değil, ardarda sağanak gibi yağmıştır!

Ki ankebut 40 ayetinde olayın bu şekilde olduğu gayet açık bir şekilde geçer. ilgili ayet;

Bunların her birini kendi günahları yüzünden yakaladık. Onlardan taş yağmuruna tuttuklarımız var. Onlardan o korkunç sesin yakaladığı kimseler var. Onlardan yerin dibine geçirdiklerimiz var. Onlardan suda boğduklarımız var. Allah, onlara zulmediyor değildi, fakat onlar kendilerine zulmediyorlardı.(ankebut 40)


Bunu şuna benzetebiliriz örneğin; sofradan kalkan çocuklara sırayla "yemekte ne vardı?" diye soruyorsunuz. Çocuklardan biri pilav derken diğeri et sote, bir diğer çocuk da patlıcan kebabı olduğunu söyledi. Bu cevaplardan "demek ki yemek menüsünde pilav, et sote ve patlıcan kebabı var" sonucunu çıkarmak çok zor olmasa gerek. Hele ki bizim muhteşem zeka ateist arkadaşın hemen bunu fark etmesi lazımdı.

Sonuç olarak; ayetlerde herhangi bir çelişki yok. Bu basit çıkarımı bile yapamayan ateistin kendisini "sorgulayan" olarak nitelemesi fazlasıyla trajikomik!

Yorumlar

Popüler Yayınlar