İKİ KALPLİ YARATMADI

İKİ KALPLİ YARATMADI

iddia: Allah ayette insanı iki kalpli yaratmadığını söylüyor ise George Libbert nasıl iki kalpli olur?

Önce ilgili ayeti bakalım;

Allah bir adamın içinde iki kalb yaratmamış; ziharda bulunduğunuz eşlerinizi de anneleriniz (gibi) kılmamıştır. Evlâtlıklarınızı da öz oğullarınız yapmamıştır. Bunlar ağızlarınızda dolaşan (hüküm ifade etmiyen) sözlerinizdir. Allah hakkı söyler ve doğru yolu gösterir. (Ahzap 4)

Not: George Libbert, 1906'da ölünce otopsi sonucu iki kalpli olduğu anlaşılan bir Alman vatandaşı. Kendisi aynı zamanda 3  bacaklı olarak doğmuştur.


Kuranda kalp sözcüğünün geçtiği ayetlere bakarsanız şunu farkedersiniz; Allah hemen hemen Kur'an'ın hiç bir yerinde kalp sözcüğünü kan pompalayan organ anlamında kullanmamış.

 Kalp sözcüğü genelde mecazi olarak kullanılır. Bu ahzap 4 ayetindeki kalp sözcüğünü de bütün tefsir alimleri mecazi olarak yorumlamışlar.

Ateist arkadaş kalp sözcüğünün bu ayette organ olarak kullanıldığı konusunda ısrar ederse 1906 yılından önceki tefsirlere de bakabilir.

Bütün tefsirleri okumuş ve aynı zamanda Kuran'ı en az 6393747 kere okuyan ateist arkadaş acaba neye göre organ anlamında kullanıldığını iddia ediyor?

Peki ayetteki 2 kalpten kasıt nedir;

Cahiliye devrinde bir adam, karısının herhangi bir davranışına kızdığı zaman, ona, "sen bana anamın sırtı gibisin" derdi. Bunun üzerine karısı ona haram olurdu. Fakat bu boşanma sayılmazdı.


Yani kadın başkası ile evlenemediği gibi aynı zamanda kocasından da uzaklaşmış olurdu. Bir nevi ortada kalmış gibiydi.

Allah ayette bu uygulamanın yanlış olduğunu, bir kişinin hem anne hem de eş olamayacağını anlatır. Ayrıca evlatlık çocuğun biyolojik evlat sayılamayacağı da söyler.

Kısaca bu iki uyarıyı "iki kalp yaratmadı" diyerek mecazi olarak anlatmış ayette!

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar