ERKEĞE HURİ PEKİ KADINA?

ERKEĞE HURİ PEKİ KADINA?

iddia: Kuran'da cennet vaatlerinin hepsi erkekler içindir, kadına hiçbir ödül verilmiyor. Erkeğe huri denilen hizmetkarlar veriliyor peki ya kadına ne verilecek?

Sadece huri olayından yola çıkarak "cennette kadına hiçbir şey vaat edilmemiş" şeklinde bir iddiada bulunmak acaba kaçıncı seviye cahillik🤔


Hele bunlara yüce(!) feministler de katıldı mı kanser olmamak elde değil! Ee bizde de kandırılmaya dünden hazır Müslüman kızlar var maalesef..

Size daha önce ateistlerin istismar alanlarından bir tanesinin de kadın istismarı olduğunu söylemiştim..

2-3 Müslüman kadını kandırmak için sabah akşam hurilerden bahsederler ama mesela tur 24 ayetinde geçen gılmandan bahsetmezler..

Nedir gılman? Gılman, "genç delikanlı" anlamına gelir. Yani cennette sadece kadın hizmetçi denilen huriler yok, erkek hizmetçiler olan gılmanlar da var!

Hizmetlerine verilmiş, (kabuğunda) saklı inci gibi gençler etraflarında dönüp dolaşırlar.
(tur 24.ayet)

Hem huriler hem de gılmanlar ayetlerde güzellikleri ile anlatılır. Peki cennette cinsellik var mi? Soruya soruyla cevap vereyim; neden olmasın?


Ayetlerde net bir ifade ile cinsel ilişkiden bahsetmese de Rahman 56 ayetinde bir eş, çift durumundan bahsedilir.

Ayrıca bazı hadislerde dünyadaki evli çiftlerin cennette de birlikte olacakları geçer. Hatta cenneti kazanan kadınların hurilerden daha güzel olacağından da bahsedilir.

Ateistlere cinsellik kötü, çirkin bir şey mi, diye sorsan birisi de "evet" cevabını vermez.
Ee nie cennetteki cinselliğe karşısın?

Fantaziden fantaziye her türlü haltı yiyen tipler "Ödül olarak cinsellik vaat edilmesi saçma" şeklinde homurdanıyor..ne garip!

Cennet, pozitifin yani iyi ve güzel olan herşeyin olduğu bir mekan ise neden cinsellik olmasın? İslam cinselliğe karşı mı? Hayır, İslam cinselliğe değil zinaya karşı.

Ayrıca dikkat edin ben "erkeğe huri kadına gılman" verilir demiyorum. Sadece cennette huri olduğu gibi gılman da var diyorum.


Ben hem huri hem gılman hem de vildanların cenneti kazanan herkes için hizmet ettiğini söylüyorum.

Ayrıca Tur 24 ayetinde gılmanlardan bahsederken "gılmânun lehum" şeklinde erkek hitabı kullanılmış.

Bu yüzden bazı ateistler "gılmanlar da erkeklere hizmet içindir, eğer kadınlar için olsaydı lehunne demesi gerekirdi" şeklinde itiraz edebilir.

Şöyle ki Arapça'da kelimeler ve hitap şekillerinin de cinsiyeti vardır. Mesela kapı kelimesi eril iken pencere kelimesi dişildir.

Hatta Fransızca'da da aynı durum var ayrıca mesela İngilizce'de de "he/she" şeklinde cinsiyete göre zamir kullanılır.

Evet "onlar için" anlamına gelen lehum sözcüğü erkeğe hitap şeklidir ama Kur'an'da bu erkeğe hitap şekli her zaman iki cins için kullanılır.

Şöyle ki mesela "ey iman edenler" tabiri Arapça'da erkekler için “Yâ eyyühellezîne âmenû”, kadınlar için ise “Yâ eyyetühellatî amenne”  şeklindedir normalde.


Kur'an'da ise erkek hitap şekli kullanılır. Ve bu hitap kullanılmasına rağmen bunun herkesi kastettiğini biliyoruz.

Eğer kadına özel bir emir varsa o zaman Kur'an, kadın hitap şeklini kullanır. Mesela başörtüsü ayetlerinde kadına hitap şekli var

Ama bu hitap yoksa herkesi kapsadığı anlamındadır.O yüzden gılmanlar için kullanılan hitap şekli de herkesi kapsar.

Ayrıca diğer cennet ayetlerine baktığımızda vaat edilen ödüllerin hepsi hem kadın hem erkek içindir.

ilgili birkaç ayet;

Allah mümin erkeklere ve mümin kadınlara, altlarından ırmaklar akan cennetler vaad buyurdu...(tevbe 72)

O gün inanan erkekleri ve inanan kadınları görürsün ki nurları, önlerinde ve sağlarında koşuyor...! (Hadid 12)

Sonuç olarak iddia sahibinin cenneti huri seviyesine düşürmesi ve böyle kurnazca bir yola başvurması acizliğini gösterir sadece..

Yorumlar

Popüler Yayınlar