NEDEN AÇ İNSANLAR VAR

NEDEN AÇ İNSANLAR VAR

Afrika'da son model kameralarla vahşi hayvanların resimlerini çektik ama aynı coğrafyada açlıktan ölen çocukları görmedik.

Yemende açlıktan kemikleri gözüken çocuklar varken biz McDonald's ve Burger King'de hunharca yemek yedik..

Marka uğruna 30 liralık ürüne 300 lira verdik ama aynı dünyada pet şişeden ayakkabı yapan çocuklar da vardı..

Sonra sosyal medyadan bu insanları siyasetimize bulaştırdık, sokakta yüzüne bakmadığımız çocuk üzerinden fakirlik, yoksulluk edebiyatı yaptık..

Elini açan fakire "hadi yürü Allah versin" dedik, yüzümüzü buruşturduk..

Afrika ile ilgili bir iki paylaşım yapıp gönül rahatlattık, şömine başında ayakkabısı su alan çocuğa şiir yazdık..

Altın kaplama mikrofondan yoksullar için dua ettik, önce aç bıraktık sonra o bölgelere uluslararası kurumlar adına gönül elçileri yollayıp şov yaptık..


Sonra bunca şeye rağmen utanmadan, sıkılmadan insanlar olarak Allah'ı suçladık.Ve en küçük bir adaletsizlikte Allah'ın hemen müdahale etmesini bekleyenler var.

Allah bütün kullarına rızkını fazlasıyla gönderiyor. Ne zaman ki aç gözlü insan araya girse işte o zaman denge bozuluyor!

Afrika yer altı kaynaklarında en zengin (elmas, altın, uranyum, petrol vs.)  kıtalardan biri ama sömürgeci zavallılar araya girmiş!

Sadece insanların değil hayvanların bile rızkına göz dikiyoruz. Kendi çıkarlarımız için hayvanların besin zincirlerini kırıyoruz.

Peki ya yaptığımız israf!!

Her yıl üretilen ürünlerin üçte biri yani 1,3 milyar ton gıda finansal, teknik sınırlar ve gıda önlemlerinin alınmaması nedeniyle yok oluyor.


Yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde israf edilen gıda miktarı 222 milyon ton. Bu da yaklaşık olarak Sahraaltı Afrika'da üretilen bütün gıdaya eşit.

2016'da dünyada toplam 1 trilyon 686 milyar dolar harcandı askeri savunmaya. Korkunç bir sayı demi? Kim bilir kaç defa Afrika doyar bu parayla..

Biraz da o kokuşmuş beyinlerinizi kullanarak ortaya koyduğunuz sistemlerinizi mi sorgulasanız acaba?

Allah size verdiğim malınızda fakirin, yoksulun hakkı da var diyor, zekat ve sadaka verin diyor! Bunu uyguladınız mı ki Allah'a isyan ediyorsunuz?

Mallarında muhtaç ve yoksullar için bir hak vardı.(zariyat 19)

Fakiri daha fakir zengini daha zengin yapan siz değil misiniz? Allah'ın kurallarına uyup zekatını verdiğiniz gün herkes tok karna girecek yatağa..


Ama siz Hz.Ömer'in "dağlara buğday serpin Müslüman ülkede aç kuş var demesinler" sözünden bi gram ders alamayacak kadar aç köpeklersiniz...

Ve karnınız tok iken yoksulu doyurmak yerine Allah'ı suçlayarak havlamaya başlarsınız..

Şunu unutmayın; Eğer bir yerlerde birileri açsa başka bir yerde birileri fazla yediği içindir!

Onlara, “Allah’ın sizi rızıklandırdığı şeylerden Allah yolunda harcayın” denildiği zaman, inkâr edenler iman edenlere, “Allah’ın, dilemiş olsa kendilerini doyurabileceği kimselere mi yedireceğiz? Siz ancak apaçık bir sapıklık içindesiniz” derler.(yasin47)

Yorumlar

Popüler Yayınlar