EYLEMSİZ DUA MI HEİMLİCH MANEVRASI MI

EYLEMSİZ DUA MI HEİMLİCH MANEVRASI MI

iddia:

İddianın sahibi çoğumuzun "hiç yoktan bir Evren" kitabı ile tanıdığı kuramsal fizikçi Lawrence Maxwell Krauss.

Krauss'a kendi alanı yani fizik konusunda bir şey diyemem. Ki açıkçası gayet başarılı bir fizikçi ama bu teoloji konusunda da aynı başarıyı göstereceği anlamına gelmez.

Ki iddiaya baktığımızda ne kadar düşük bir seviyede olduğu belli oluyor. Kankası dawkins dünyanın en tanınan ateisti olmasına rağmen daha önce bir tweetinde Kur'an'ı okumadığını itiraf etmişti. Krauss herhalde kapağına bile dokunmamıştır.

Neyse İslam inancı için iddiayı ele alırsak;

Ne ayetlerde ne de hadislerde "oturduğun yerden dua et, kabul olur" şeklinde bir inanca rastlayamazsınız.Tam tersine dinimiz özellikle emeğe, gayrete bakar.

Ki İslamdaki tevekkül inancı, önce elinden geleni yapıp sonra gerisini Allah'a bırakmaktır.

Örneğin peygamberimiz savaşa giderken "dua edeyim bu kazanmamız için yeter" demedi. O da karşı taraf gibi zırhını, miğferini giyip tedbirini aldı.

İnsan için ancak çalıştığı vardır.(necm 39)


Kısacası ortada din ve bilimi karşı karşıya getirecek, iki zıt kutup gibi gösterecek bir iddia yok. Krauss'un İslam dini hakkında pek bilgisi olmayabilir peki bizim yerli ateistlerin bu tür saçmalıkları paylaşmasına ne demeli?

Sanırım tek yaptıkları saman adam yumruklama. Dua inancını olduğundan farklı gösterip ona saldırmak!Neyse saldırmaya devam et!

Ayrıca başı sıkışınca dua eden ateiste bile rastlarsınız.🙂 Ağız alışkanlığı diye "inşallah" dediği kısımları saymazsak bile bunun sekülercesi olan "umarım" sözcüğü var..

Yok yani ateiste sormak lazım kimden umuyorsun diye? Sonuçta umarım sözcüğünde de bir istek bir beklenti var..

Neyse kurcalamayalım sonuç olarak; bir müslüman hem heimlich manevrası yapar hem de dua eder.


Yorumlar

  1. duayı bunlar galiba miskin miskin oturmak olarak anlıyorlar. halbuki dua insanın elinden gelen tüm çabayı gösterdikten sonra, ya rabbi elimden geleni yaptım artık elimden bir şey gelmiyor o yüzden ellerimi sana açtım demektir. yani önce fiili dua sonra kavli dua. bunlar kendilerini çok akıllı zannediyor galiba, ya da bi şeylerde başarılı olunca herşeyi başaracaklarını her konuda doğru karar vereceklerini zannediyorlar galiba. her insan bir şeylerde başarılı olabilir lakin herşeyde başarılı olacağı anlamına gelmez. hiç yoktan evren fikrinde de yokluğun tanımını doğru yapmıyor tamamen bir aldatmacaya gidiyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar