6 GÜNDE Mİ YARATILDI 8 GÜNDE Mİ

6 GÜNDE Mİ YARATILDI 8 GÜNDE Mİ


Ateist arkadaşlar Kuran’daki 6 günde yaratılış konusunu çelişkili görürler. Bir ayette ”yeri göğü ve ikisi arasındakileri 6 günde yarattım” der. Diğer ayette ”yeri iki günde” yarattığını bildirir. Başka ayette ”göğü iki günde” yarattığını bildirir. Bir başka ayette de ”yerde sarsılmaz dağlar ve rızıkları dört günde” yarattığını bildirir.

Bu ayetlere bakarak 2 gün yer, 2 gün gök, 4 gün yerdeki dağlar ve rızıklar yaratılmış derler. Bunun toplamı da 6 değil 8 derler. Bunu çelişki gibi sunarlar. Ancak biraz düşünen herkesin rahatlıkla anlayacağı bir konu bu. Örnekle anlatalım;

Mesela akşam yemeği hazırlıyorsunuz. Menüde çorba, pilav, et, tatlı, salata var. Bütün bunları bir saatte yaptım diyorsunuz.


Çorbayı yarım saatte yaptım, eti yarım saatte yaptım. Pilavı, salatayı ve tatlıyı da 15’er dakikada yaptım diyorsunuz.

Baktığınızda 1 saat 45 dakikada yapmış gibi görünüyorsunuz. Buradan ne anlıyoruz? Bu yemeklerin bazılarını eş zamanlı yapmışsınız demek ki. Ve hepsi toplamda 1 saat sürmüş.


İlgili ayetler:

Allah; gökleri, yeri ve ikisi arasında olanları altı günde yarattı, sonra arşa istiva etti… (Secde Suresi, 4)

De ki: “Gerçekten siz mi yeri iki gündeyaratanı inkar ediyor ve O’na birtakım eşler kılıyorsunuz?… “ (Fussilet Suresi, 9)

Böylece onları iki gün içinde yedi gökolarak tamamladı ve her bir göğe emrini vahyetti… (Fussilet Suresi, 12)

Orda (yerde) onun üstünde sarsılmaz dağlar var etti, onda bereketler yarattı ve isteyip-arayanlar için eşit olmak üzere ordaki rızıkları dört günde takdir etti. (Fussilet Suresi, 10)

Ayette geçen 6 gün ifadesi, bizlerin anladığı manada 1 haftanın bir eksiği, 24 saatlik dilimden oluşan 6 gün değildir. Evre manasındadır. Allah zaman ve mekanın dışındadır. Allah Katında her şey tek bir anda olmuş ve bitmiştir. Zaman ve mekana tabi olan bizleriz…

Yorumlar

Popüler Yayınlar