KUN FE YEKUN MU YOKSA 6 GÜN MÜ

KUN FE YEKUN MU YOKSA 6 GÜN MÜ

Ve amelce hanginiz daha güzeldir diye sizi imtihan etmek için, gökleri ve yeri altı günde yaratan O’dur…” (Hud, 7)

iddia: Allah ol deyince oluyorsa neden ayette 6 günde yarattığı yazar. Allah bir anda yaratamamış mı?

•Kurân’da belirtilen bir günün, dünya günlerinden bin veya elli bin sene gibi uzun bir zamanı kapsadığı bazı ayetlerde açıkça ifade edilir. yani aslında kuran'daki "gün" kelimesi başı ve sonu belli olmayan zaman dilimi anlamına gelir..

•Altı gün ifadesi Kur'ân’da “sitte-ti eyyam” olarak geçer. “Eyyam” kelimesi “günler” anlamına geldiği gibi “devirler, vakitler” manasına da gelmektedir.

•Güneş bu kâinatın bir parçası olduğuna göre kâinat yaratılmadan önce güneşin var olduğu düşünülemez. Oysa dünyadaki günleri, güneşin doğuş ve batışı belirler. Bu nedenle kâinatın yaratılmasını tanımlayan günleri güneş belirleyemez.bu yüzden ayetteki gün ile bizim bildiğimiz 24 saatten oluşan gün olamaz..

Allah (cc)yarattığı her varlığa belirli bir ömür vermiştir. Kâinatın ömrü ise altı gün (vakit) olarak belirlenmiştir. İnsanın ömründe doğum, gençlik, yaşlılık gibi aşamalar vardır. Bir günün içinde ise güneşin doğuşu, öğle vakti, güneşin batışı gibi belirli vakitler ve bu vakitler arasında meydana gelen çeşitli oluşum ve değişimler vardır. Kâinatın 6 gün olarak belirtilen altı vaktinin de her biri belli değişimlere işaret eder.

Buradan da anlayacağımız gibi kâinatın yaratılışındaki altı gün; kâinatın başlangıcından son buluşuna kadar olan dönemi kapsar. Dolayısıyla yaratılma devam ettiğinden 6 gün henüz tamamlanmamıştır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar