BİLİMSEL AYETLER YUNANLILARDAN KOPYALANDI

BİLİMSEL AYETLER YUNANLILARDAN KOPYALANDI


İddia: Kur’an'daki bilimsel ayetler Yunanlılardan kopyalandı. Yunan filozofları bu bilgilere zaten sahiptiler.

Bazı kişilerin Kur’an ‘ da ki bazı bilgilerin bazı kaynaklarla aynı olduğunu söylemesi Kur’an‘ın o kaynaklardan kopyalandığı anlamına gelmez. Diyelim ki ben doğru bir ifadede bulundum ama bu ifade daha önce başkası tarafından da söylenmişti bu benim kopyaladığım anlamına gelmez. Kopyalamış olabilirim veya kopyalamamış olabilirim

Kur’an ‘a gelince ise hemen çelişki yaklaşımı kullanarak kopyalanmış diyorlar. Ama analiz ederseniz görürsünüz ki Kur’an'da Hipokrat’ın hatalı bilgileri yoktur eğer Kur’an Yunanlardan kopyalanmış olsaydı Hipokrat’ın hatalarını da kopyalardı.

Hz. Muhammed (sav) bir bilim adamı olup sadece doğru bilgileri kopyalayıp yanlış olanları çıkarmadıkça mantıklı olan, hataların da kopyalanmış olacağıdır. Hipokrat ve Galen’ in insanın yaratılışına dair bahsettiği aşamaların tamamı Kur’an ile aynı değildir. Hipokrat ve Galen embriyonun sülüğe benzemesinden bahsetmezler ve mudga’dan (et parçası ) ise hiç bahsetmezler.


Hipokrat ve Galen hatta kadınlarda da meni olduğunu söylemişlerdir. İncil’de böyle söylemektedir. İncil’de 12. Bölüm 1-2 arası ayetlerde kadınların menisi olduğu yazmaktadır.

Hipokrat’tan kopyalayan aslında İncildir Kur’an değil. Ve yine İncil’in 10. Bölümü 9-10 arası ayetlerde insanın balçıktan yapıldığı ve süt gibi dökülüp peynir gibi katılaştırıldığı yazar. “ Süt gibi dökülüp peynir gibi katılaşma “  ifadesi Hipokrat’ın ifadesinin bire bir kopyasıdır. Peki bu kopyalama niye gerçekleşmemiştir?

Hipokrat ve Galen , yani Yunanlar insanoğlunun katılaşan peynir gibi yaratıldığını söylemişlerdir. Ve İncil de aynen kopyalamıştır! Ama Kur’an için aynısı geçerli değildir. Eğer embriyoloji kitaplarını ve Keith Moore’un (Anatomi Profesörü) kitaplarını okursanız Keith Moore der ki ; Hipokrat , Galen , Aristo vs. embriyoloji hakkında çok sayıda doğru bilginin yanı sıra çok sayıda yanlış bilgi de vermişlerdir. Ve der ki;  Kur’an embriyo hakkında o çağlarda var olmayan ek bilgiler verir.

Eğer Kur’an Yunanlardan aynen kopyalanmış olsaydı, Dr. Keith Moore kitabında niçin Kur’an’ın embriyoloji ile ilgili söylediklerinin tamamını aynen kabul etsin? Aristo ve Hipokrat’ın da embriyoloji hakkında söylediklerinin bir kısmı kabul eder ama çoğu söylediklerinin yanlış olduğunu söyler. Ancak Kur’an için böyle demez. Bu, Kur’an’ın Yunanlardan kopyalanmadığını ispatlamak için yeterlidir.

Ayın ışığı hakkındaki bilginin de Yunanlardan kopyalandığını söylerler. Dünyanın küre biçiminde oluşu ile ilgili bilginin de Yunanlardan kopyalandığını söylerler. 6. Yüzyılda yaşayan Pythagoras’un dünyanın döndüğüne ve güneş ışığının aydan yansıdığına inandığı doğrudur ama eğer Hz. Muhammed (sav) bunları onlardan kopyaladıysa, o zaman neden onların güneşin sabit olduğuna dair inancını da kopyalamadı? Onlar güneşin kainatın merkezi olduğuna inanıyorlardı.

O zaman Hz. Muhammed (sav) neden doğru şeyleri kopyaladı ve yanlış olanları ise sildi? Hz.Muhammed bilimsel yanlış ve doğruları nerden biliyordu? İşte bu, Hz. Muhammed (sav)’in kopyalamadığına yeterli delildir.


“Hz. Muhammed (sav) okuma yazma bilmezdi. Sadece bu tarihi gerçek bile onun hiçbir kaynaktan kopyalamadığını ispatlamaya yeterlidir. Bir bilim adamı bile bunu yapamazdı ama Allah yüce ilmi ile son peygamberini okuma yazma bilmeyen biri yaptı ki batılın peşinde koşanlar ağızlarını bile açamasınlar.

Peki o cahiliye döneminde kim hangi kabile yunan eserlerini buldu da okudu? Planton'u Sokrates'i kim tanıyor acaba? Peygamber ne ara Yunan filozofları araştırmaya başladı? Buna dair tarihi bir kanıtınız mı var? yok yani iddiaya nereden baksan ahmakça ve tutarsızca!

O cahiliye devrinde güneşin yörüngesi olduğu, insanın meniden yaratıldığını, gök ve yerin tek noktadan ayrıldığını, her maddenin çifti olduğundan, evrenin genişlediginden, doğumun evrelerinden, demirin indiginden, parmak izinden bahsetmek ve buna benzer daha birçok mucizeden bahsetmek kimsenin haddine değil..Gelmiş geçmiş en iyi bilimadamları bile peygambere hocalık yapsa Kur'an gibi bir kitap yazamazlar..

Sizin iddialarınız da çürük,basit bir iftiradan ilereye gitmez..

“Resulüm! Sen bu Kur’an’dan önce bir kitaptan okumuş ve elinde de yazmış değildin. Öyle olsaydı, Batıl söz söyleyenler elbette şüphelenirlerdi. (Ankebut 48)

Yorumlar

Popüler Yayınlar