AMERİKADA DOĞSAYDIN MÜSLÜMAN OLMAZDIN

AMERİKADA DOĞSAYDIN MÜSLÜMAN OLMAZDIN

Bu Soru inançsız insanlar tarafından sıklıkla sorulur ve amaç inançlı insanların kafalarına şüphe atmaktır..öncelikle bu soruda bir mantık hatası olduğunu söylemek lazım mantık hatasına ise yazının sonunda değinecez... bunun en basit cevabı "evet, akıl olduğu sürece araştırıp yine Müslüman olurdum" ki diğer dinlerin olduğu ortamda büyüyüp daha sonra Müslüman olan milyonlarca insan var..aynı şekilde biliyoruz ki hz.ibrahim düşünerek akıl ile güneşten, yıldızlardan, aydan, putlardan vazgeçerek Allahı buldu.



Pew Araştırma Merkezi Din ve Kamu Hayatı Forumu tarafından hazırlanan “Küresel Müslüman Nüfusun Geleceği: 2030 Öngörüsü” raporunda, dünyadaki Müslüman nüfusun gelecek 20 yılda yüzde 35 civarında artacağı öngörülüyor.

Avrupa’da İslam’ın hızlı yayılması konusunda bazı ilginç gözlemlerde bulunan Britanya İçişleri Bakanı Jackoi Smith’e göre; 50.000 civarında Britanyalı, her yıl İslam’ı seçiyor ve 2001’den beri de 400.000 Britanyalı İslam’ı seçti.ABD'li araştırma şirketi Pew, 2070'e kadar İslam'ın dünyanın en büyük dini olabileceğini açıkladı.Buna göre, 40 yıllık süreçte en fazla din değiştiren topluluğun Hristiyanlar olduğu görüldü. Dünya genelinde 40 milyon kişinin başka inançlardan Hristiyanlığa geçmesi beklenirken, Hristiyanlıktan ayrılması beklenenlerin sayısı ise 106 milyon.

Yahudiliğin de bu süreçte toplamda 300 bin kayıp yaşayacağı belirtilen araştırmada, İslamiyetin ise din değiştirme sonucu toplamda 3 milyon kişi artacağı tahmin ediliyor.demek ki herkes kendi bölgesinin dinine inanmıyor.. Ayrıca her Müslüman babadan anneden öğrendiğine körü körüne inanmiyor..


Müslüman ülkede doğmamız, aklımızı bir köşeye koyduğumuz anlamına gelmemektedir.Yaratıcıyı inkar edip her şeyin kendi kendine olduğunu iddia eden ateizmin safsatalarını da biliyoruz, Hristiyanların teslis hurafesini de biliyoruz, Yahudilerin ırkçı din anlayışını da biliyoruz, Hindistan'da ineğe, fareye, heykellere ve daha nice nice şeylere tapanları da biliyoruz. - İşte bütün bunları biliyoruz ki Kur'an'ın bizlere gösterdiği her türlü şirkten uzak bir olan Allah'a ve gönderdiği İslam dinine inanıyoruz.

Son olarak neden mantık hatası olduğuna değinelim..
Bir dinin kökenine bakarak o dini yalanlayamazsin.. "senin yaşadığın yerdekiler Müslüman o yüzden sen de Müslümansın..ee islam da yanlış diğer dinler gibi.." bu saçma mantık ile din eleştirisi yapılmaz.. Her felsefe öğrencisinin bildiği bu hataya "genetic falacy" denir. Türkçesi "kökensel hata"

Kökensel hata: ortaya atılan bir iddianın
Kökenine bakarak iddiayı yalanlamak.

Çoğu ateist bu şekilde kendini haklı çıkarmaya çalışır hatta bir tartışma programında bu hataya ünlü ateist richard dawkins bile düşmüştür..W.L.Craig, dawkins'in bu hataya düştüğünü ve felsefede bunun mantık hatası olduğunu söylemiştir...

Bu tür mantık hatalarını yakalayabilirseniz nasıl saçmaladıklarını anlarsınız..

Yorumlar

Popüler Yayınlar