KOSKOCA EVRENDE ALLAH NEDEN İNSANI ÖNEMSİYOR

KOSKOCA EVRENDE ALLAH NEDEN İNSANI ÖNEMSİYOR


 iddia: Evrende o kadar galaksi ve gezegen var iken koskoca Allah neden toz tanesi kadar yer kaplamayan bizler ile uğraşıyor? Madem imtihan yeri dünya neden diğer gezegenleri yarattı?

Sayın iddia sahibi senin için bir kağıt havlu mu daha değerli yoksa minik bir pırlanta mı? Havlu kağıdın yüz ölçümü kat be kat daha fazla olduğu için senin mantıki çıkarımın ile daha değerli olmalı!

Değerlerin büyüklük ve küçüklüğe göre olduğunu söyleyen bir mantık yasası mı var? Allah katında dünyanın daha değerli  olmadığını nasıl bilebilirsin?

Sadece büyüklük ve küçüklük karşılaştırması ile mi bu sonuca vardın yoksa daha iyi bir argümanın mı var?

Eğer ki evrende dünyanın çok küçük bir kapladığı sonucundan buna ulaştıysan boyutça büyük olan her şeyi değerli görmen lazım.

A5 kağıdının 200 tl'den daha değerli olduğunu söyleyemiyorsan bu iddianın çürük ve içi boş olduğunu kabul etmen lazım!

Ayrıca iddia sahibinin yanlış düşündüğü bir kısım daha var; Allah'ın küçük şeylerle uğraşmacağı yanılgısı!

Sayın iddia sahibi biz Allah için çok güçlü değil "mutlak güçlü" deriz. Yani Allah için bir galaksiyi yaratmak ile bir kum tanesini yaratmak arasında fark yok. Ve ayet-el kursi'de dediği gibi "Bundan hiçbir yorgunluk da hissetmez"

Şöyle düşünün; bir kağıda "evren" yazmak mı daha zordur "çakıl" yazmak mı? Sizin için ikisini de yazmak nasıl aynı kolaylıkta ise Allah için de ikisini yaratmak aynı kolaylıkta!


Her şeye gücü yeten bir yaratıcı senin iddia ettiğin gibi boyutça büyük şeyler ile ilgilenip küçük olanlar ile ilgilenmeyen bir yaratıcı değil toz tanesinden tut galaksilere kadar her şey ile ilgilenen bir yaratıcı!

Evet koskoca Allah koskoca evrende beni de seni de önemser! Her an herşeyden haberdar olan birinden bahsediyoruz! O yüzden biraz daha oksijen alsan iyi olacak..

İkinci iddiaya gelirsek; diğer galaksi ve gezegenler neden var?

Bu sorunun sorulması gülünç çünkü kozmos eğer tek galaksi yada tek gezegenden ibaret olsaydi bu sefer de şu iddia ile gelinmeyecek miydi?

"Allah'ın gücü sadece buna mı yetiyor? Neden tek bir tane galaksi yaratmış?" Sayın iddia sahibi her şeye gücü yeten Allah neden yaratmasın ki diğer gezegenleri?

Ayrıca insan; kalbi ve aklı ile diğer bütün yaratılanlardan üstündür.


Değerimizi genişliğimiz veya uzunluğumuz değil düşüncemiz, duygularımız, irademiz belirler! 

Kalpte süveyda denilen yer(mecazi) galaksilerden gezegenlerden çok daha derin anlamlar içerir.

Ki zaten evreni değerli kılan bizim onu keşfetmemiz değil mi? Sanırım yeterince büyüksün ve değerlisin insanoğlu!

Sadece bir fırt daha oksijen alıp iddianın ne kadar çürük olduğunu anla!

Yorumlar

Popüler Yayınlar