AYETTE "ELÇİ SÖZÜ" DİYOR

AYETTE "ELÇİ SÖZÜ" DİYOR

iddia: Hakka 40 ayetinde açıkça Kur'an'ı hz.Muhammed'in yazdığını söylüyor!

Öncelikle ilgili ayete bakalım;

Hiç şüphesiz o (Kur’an), şerefli bir elçinin kesin sözüdür. (Hâkka Suresi 40)


Ulan ate'ler sonunda gizli ayeti buldunuz(!) Hakikaten de "elçi sözü" diyor açıkça😊ya da biz bi ayetin devamına da bakalım;

O, bir şâirin sözü değildir. Ne de az inanıyorsunuz!Bir kâhinin sözü de değildir. Ne de az düşünüyorsunuz! O, âlemlerin Rabbi tarafından indirilmedir. (Hakka 41-43)

Gördüğünüz gibi hemen üç ayet sonra "alemlerin Rabbi tarafından indirilmedir" diyor!
Peki "elçi sözü" ile ne kastedilmiş?

Bildiğiniz gibi müşrikler peygamberimize "büyücü, sihirbaz, şair, kahin" gibi bir çok iftira atmaya çalışmıştılar.

Hatta hangi iftiranın daha etkili olacağı konusunda, o zamanın en iyi şairlerinden biri olan Velîd bin Mugıre’den yardım istemişlerdi.


Velid bin Mugire de Hz.Muhammed'in sözlerinin kahin, şair ve büyücülerin sözlerinden hiç birine benzemediğini ve dilinin hoş ve tatlı olduğunu söylemişti

İşte Hakka 38-49 ayetleri arası da bu olaya işaret ederek, hz.Muhammed'in sözlerinin "peygamberlerin getirdiği sözler türünden" olduğunu söylüyor.

O yüzden ayette "o şerefli bir elçinin kesin sözüdür" deniliyor. Ki bu sözlerin asıl kaynağının Allah olduğunu da hakka 43 ayetinde belirtiyor.

Benzer bir ifade tekvir 19 ayetinde var; Ordaki ayette de elçiden kasıt vahyi peygamberlere getiren Cebrail'dir.

Ki o surenin de 25. ayetinde "Kur’an, kovulmuş şeytanın sözü değildir" der. Sonuç olarak her iki ayetin de devamına baktığımızda ayetlerin ne kastettiği açıkça ortaya çıkar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar