HZ.MUHAMMED EPİLEPSİ HASTASI MIYDI

HZ.MUHAMMED EPİLEPSİ HASTASI MIYDI

iddia: Vahiy gelirken peygamberinize bir ağırlık çöktüğü, titrediği, acı hissettiği, alnının terlediği söylenir. Bunlar epilepsi hastalığının belirtileri ayrıca bu tür hastaların halüsinasyon görmesi de normal bir şey!

Not:Söz konusu iddia ilk olarak Ortaçağ Batılı oryantalistler tarafından ortaya atılmıştır. Ve iddia edilen belirtiler hadislerde geçer.


Aynı yöntem aynı çaresizlik, Mekkeli müşrikler "şair, büyücü, kahin" gibi iftiralar atmıştı şimdikiler de epilepsi iftirası.

Öncelikle şunu diyeyim; ateistler bu iddia ile kendi ayaklarına sıkıyorlar🙂 Kuran'nın bilimsel mucizeleri, edebi sanatı falan filan hepsini bir kenara atın.

Neden hz.Muhammed'e inanmalıyım sorusunda aslında ilk masaya yatırdığım konu onun bu tür durumlarda verdiği tepki!

Vahiy gelirken ne yaptı ve ne yapmadı? Yüzünde kurgulanmış bir peygamber rahatlığı mı vardı yoksa bir şeylerden korkmuş ve kaçmak mı istiyordu?

Şöyle ki vahiy almak bakkaldan sakız almaya benzemez tabiki korku, titreme, terleme olacak ki bunların olması değil olmaması anormal bir durumdur!


Sevgilisinden, patronundan mesaj gelince bile eli ayağı birbirine dolananlar acaba Allah'tan vahiy gelince ne olmasını bekliyorlardı?

Ki olaya gayet akılcı ve objektif olarak yaklaşan agnostik araştırmacı Lesley Hazleton bu belirtilerin onun vahiy aldığının kanıtı olduğunu söyler.

Ayrıca halüsinasyondan kasıt meleği görme ise zaten İslam inancına göre (istisnai birkaç durum dışında) Cebrail sadece peygamberlere görünür.

Peki şimdi de epilepsi ile ilgili bir kaç soru soralım👉

Epilepsi hastasının ne zaman nöbet geçireceği belli değildir. Peki peygamber vahiy aldığı an dışında bu tür belirtiler göstermiş mi? Hayır! Veya peygamberlik gelmeden yani kırk yaşından önce herhangi bir nöbet geçirmiş mi? Hayır!

Peki madem peygamber epilepsi hastası, neden vahiy almadığı zamanlarda veya peygamberlikten önce bu tür belirtiler gösterdiğine dair bir tek rivayet yok?

Ayrıca epilepsi hastası olan kimse, nöbet sırasında idrak ve düşünme kabiliyetini tamamen kaybeder. Kendisinde ve etrafında olup bitenin farkına varamaz, bilinci durur.

Oysa peygamber vahiy inerken hiçbir zaman bilinç kaybı yaşamamış tam tersine hukukun, ahlakın, kulluğun, edebi ifadenin en güzel örneklerini içeren ayetleri duyurmaktadır.


Ayrıca, daha önce olmuş bir olayı olmamış gibi veya olmamış bir olayı olmuş gibi hissetme, daha önce tanımadıklarını tanırmış gibi, tanıdıklarını tanımazmış gibi hissetme,

Veya emosyonel bozukluklar irritabilite, agresif davranışlar, kısa ve şiddetli depresyon gibi belirtiler de epilepside bulunur.

Oysa peygamberde bu durumların da hiçbiri yoktu!

Dahası, sara hastaları nöbet sırasında ağızlarından köpük gelir, idrarını kaçırır, çoğu zaman dillerini ısırıp kanatırlar. Oysa bunlar da rivayetlerde geçmez.

Not: Epilepsi hastalığının 100'den fazla çeşidi vardır. Burda yazdıklarım çoğunlukla görülen belirtiler.

Not 2:Zamanın müsrikleri epilepsi gibi bir iftirayı ileri sürmemişlerdir.


Gerçi epilepsi/sara hastalığının peygamber döneminde bilinmedigini iddia eden ateistler de var ama cahilce ortaya atılmış bir iddia olduğunu belirteyim.

Çünkü Buhari ve Müslim’de geçen bir hadise (Buhari, Merda 6, VII, 4 ve  Müslim, Birr 54, IV ) göre sara hastası bir kadın Hz. Muhammed’i ziyaret etmiş, Hz. Muhammed’den yardım istemiştir. Hadiste sara hastalığının bazı belirtileri geçmektedir. Burdan da hastalığın o dönemde bilindiğini bariz ortadadır. 

Ayrıca Epilepsi hastalığı M.Ö. 400 yıllarında yaşamış Hipokrat'ın yazılarında da geçer.

Sonuç olarak; Sadece vahiy esnasında görülen korku, titreme, terleme gibi birkaç belirtiden yola çıkarak epilepsi iddiasında bulunmak yeterince çürük bir iddia!


Yorumlar

Popüler Yayınlar