DÜNYA HAYATI OYUN VE EĞLENCE Mİ

DÜNYA HAYATI OYUN VE EĞLENCE Mİ


Enam Suresi 32. ayette Allah, “Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir” der. Ankebut Suresi 64. ayette de “Bu dünya hayatı (tek başına) geçici zevkler ve oyalanmadan başka bir şey değildir…” şeklinde benzer bir hatırlatma vardır.

 Duhan Suresi 38. ayette ise “Biz gökleri, yeri ve ikisi arasındakileri bir oyun ve eğlence olsun diye yaratmadık.” der..

iddia: enam 32 ve ankebut 64 ayetlerinde dünyaya oyun ve eğlence derken duhan 38 ayetinde bunun tersini söylüyor. Bu açıkça çelişkidir!

Üzerinde yeterince düşünülmeden ortaya atılan bir çelişki iddiasına daha cevap verelim.

Not: iddianın ne kadar basit ve çürük olduğu ortadadır aslında ama maalesef Müslüman gençler bu tuzaklara düşebiliyor. O yüzden zor-basit demeden her iddiaya değinecez!

İlk iki ayetin öncesindeki ayetleri okuduğunuzda, Allah’a kavuşmayı yalan sayan kişilerden bahsedildiğini görürsünüz. İlgili ilk iki ayette bu kişilerin yaşantısı tarif ediliyor.

Konunun akışına uygun olarak da ayette küfrün dünya hayatının oyun, geçici zevkler ve eğlenceden ibaret olduğuna, bunların aslında ahiret karşısında ne kadar değersiz olduğuna değiniyor!


Duhan ayetinde ise aynı söz kalıbı ile bu sefer de hayatın, imtihanın ciddiyetine değiniyor. Bu hayata bir amaç uğruna geldiğimizi, gerçek hayatın ahiret hayatı olduğunu hatırlatıyor.

Yani ilgili ayetlerin birinde bardağın dolu tarafına baktırırken bir diğerinde aynı "oyun, eğlence" deyimini kullanarak bardağın boş tarafına dikkat çekiyor.

Bu kadar basit olan bir olayı büyütüp çelişki iddiasında bulunmak iddia sahibi için de komik bir durum olsa gerek. Sonuç olarak en ufak bir çelişkiden söz edemeyiz!

Yorumlar

Popüler Yayınlar