ZİNANIN ZARARLARI

ZİNANIN ZARARLARI

1)Evlilik kalitesi.     2)boşanma oranları
3)Aldatma.            4)Babalık şüphesi
5)mikrokimerizm  6)bulaşıcı hastalıklar

Bu paylaşımda bazı araştırma verilerinden faydalanarak evlilik öncesi cinsel ilişkinin yani zinanın evliliğe veya bireye verdiği zararlara değineceğiz;


1)Evlilik kalitesi

2007 ila 2008 yılları arasında 18 ile 34 yaş arasında evlenmemiş 1000 Amerikalı üzerinde bir deney yapıldı ve 5 yıl içinde bunların 418 tanesi evlendi.

Araştırmacılar, evlilik öncesi cinsel ilişkinin evlilik kalitesini etkileyip etkilemediğini yakından inceledi.

Not 1:Araştırma, Denver Üniversitesi'nden Galena K. Rhoades ve Scott M. Stanley'in araştırması baz alınarak "National Marriage Project" adı altında yapılmıştır

Not 2: Çiftlerin ilişki kalitesi, Dyadic Uyum Ölçeği'nin dört maddelik bir versiyonu kullanılarak, ilişkilerin mutluluğu, ayrılık düşünceleri, birbirlerine güvenmenin sıklığı ve işlerin ne kadar iyi gittiği hakkında genel bir konuya odaklanarak ölçülmüştür.

Araştırmaya göre yalnızca eşi ile ilişkiye girmiş olanların(katılımcıların %23'ü) daha önceden zina yapmış olan çiftlere kıyasla daha kaliteli evlilikler yaşadığı rapor edildi.

Ayrıca zina yapmış çiftlerden de özellikle kadınların mutsuz olduğu sonucuna varıldı.

Rhoades ve Stanley "evlilik öncesi çok sayıda ilişkiye sahip olan insanlar daha kolay memnuniyetsizleşebilir" sonucuna vardılar.


Size bu memnuniyetsizliğin halk dilindeki karşılığını söyleyiyeyim;

Daha önce zina yapmış kadın açıkça "beni tatmin etmiyorsun çünkü daha önce senden çok daha iyilerini gördüm" diyor. Zina yapmış erkek de açıkça "senin gibisine mi kaldım ben gençliğimde her hafta biriyle yatardım" diyor.

İki taraf da geçmiş deneyimleri hatırladığında evliliğin onları kısıtladığı, tatmin etmedikleri sonucuna varıyor ve mutsuz oluyorlar.

“Zina etmeyin, kadınlarınızın cazibesi [güzelliği, çekiciliği, albenisi] ve sevgisi gider, soğukluk başlar (karı-kocanın arası açılır).”
(hadisi şerif-İ. Neccar)

Aynı şekilde daha önce nikahsız ilişki yaşamış, çokça partner değiştirmiş biri için boşanmak da kolaydır ve en küçük bir nedende iş boşanmaya gider👇

2)Boşanma oranları


-National Survey of Family Growth'un raporu-
👉Evlilik öncesi 10 veya daha fazla partneri olan kadınlar, boşanma oranı en yüksek kısımda yer alıyor.

👉3-9 arası evlilik öncesi ilişkisi olan kadınların boşanma ihtimali, 2 partneri olan kadınlardan daha az.

👉Son olarak evlilik öncesi cinsel ilişkiye girmeyen veya 1 kez giren kadınların boşanma oranları en düşük olarak belirtildi.

3) Aldatma/Gizli aşk

Eşinden tatmin olmama, mutsuz olma, birden fazla partner ile cinsel ilişkiye girmeye alışmış olma o kişiyi aslında boşanmadan önce aldatmaya yöneltecek!


Oğlum, kızım istediğini yapabilir diyip mezhebi Konya ovası gibi geniş olan anne babalar;

Bir gün gelininizin oğlunuzu veya damadınızın kızınızı aldattığını duyrasanız lütfen ona kızmayın çünkü bunu siz istediniz!!

“Başkalarının hanımlarına iffetli davranın ki, sizin hanımlarınız da iffetli ve namuslu olsunlar.” (hadisi şerif- Feyzu'l-Kadir, 3/317, 492; Hakim, Müstedrek, 4/154)

4) Babalık şüphesi

Wisegeek'te yayımlanan, 2006 yılında yapılan araştırmada erkeklerin 1.7%-3.3%'lük kısmı HABERLERİ OLMADAN başka erkeğin çocuğuna bakıyor. Bu duruma "cuckoldry" ismi veriliyor. "Boynuzlama".


Liverpool John Moores Üniversitesi'nden bir ekibin yaptığı araştırmada ise 1950-2004 arası veriler incelendi ve her 25 babadan 1'inin başka erkeğin çocuğuna baktığı tespit edildi.

Kadınlara soruyoruz; bir erkeğe bu yalanı söylemeyi sizin vicdanınız kaldırabilir mi?

Erkeklere asıl soruyu soruyoruz; Bunun başınıza gelmesini ister miydiniz?

5)Erkek Mikrokimerizmi

Seattle Üniversitesi ve Fred Hutchinson Kanser Araştırma Merkezi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, kadınlar cinsel ilişkiye girdikleri her erkeğin yaşayan DNA’sını alıyor ve taşıyor.

Çalışmaya göre, “Test edilen kadınların %63’ü (59 kişiden 37’si), beyinlerinde erkek mikrokimerizmi barındırıyor. Erkek mikrokimerizmi, birden fazla beyin bölgesinde bulunuyor.”


Kimerizm, bir organizmada birden fazla zigottan köken alan hücrenin birlikte bulunması durumunu ifade etmektedir.
Mikrokimerizm’in en sık ve doğal kaynağı gebeliktir.

Not: Bianchi ve arkadaşları, doğumdan sonra fetüse ait hücrelerin, anne dolaşımında 27 yıla kadar yaşayabildiklerini rapor etmişlerdir.

6)Bulaşıcı hastalık

Sanırım nikahsız ilişkiye girdiğiniz kişinin sağlık durumu pek umrunuzda olmuyor o an oysa özellikle korumasız girdiğiniz ilişkiler çok ciddi hastalıklara neden olur.

Genital uçuk, HIV-AIDS, Frengi, hepatit B bu hastalıklardan sadece birkaçı. (Bu hastalıkların sebep olduğu kötü durumlara girmeyecem kendiniz bakarsınız)


Sonuç olarak zinanın bilimsel araştırmalara dayalı 6 zararını sıraladık! Sonuca geçelim

Bu son sayfa biraz sert olacak istersen okuma!

Ülkede nikahsiz ilişkileri çağdaşlık, modernleşme sanan Iq'su ayakkabı numarasını geçmeyen bir torba çöp var!

Bu canlı türü doğada genelde "yobaz, gerici" şeklinde sesler çıkarır🙂Ahlak bekçisi de değilim ama sadece içinde bulunduğunuz "kalitesizliği" hatırlatmak istedim!!

Her ay biriyle cinsel ilişkiye girmeyi marifet sananlara gelirsek; uyarayım, fahişe/seks işçisi olmak için para almanız gerekmiyor!

Zinaya yaklaşmayın! O; hayasızlık, çirkin, aşağı bir iş, kötü bir yoldur. (İsra 32)

KAYNAKLAR:

http://m.wisegeek.com/how-many-men-unknowingly-raise-children-who-arent-their-own.htm

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4137506.stm

https://ifstudies.org/blog/counterintuitive-trends-in-the-link-between-premarital-sex-and-marital-stability/

http://before-i-do.org/

https://www.cdc.gov/nchs/nsfg/index.htm

https://m.huffpost.com/us/entry/5698440

http://www.aktuelpsikoloji.com/psikiyatri-arastirmalari-ve-mikrokimerizmin-yeri-9804h.htm

Yorumlar

Popüler Yayınlar