KURAN ESKİ ŞİİRLERİN KOPYASI

KURAN ESKİ ŞİİRLERİN KOPYASI


iddia: kamer suresinde geçen “Kıyamet yaklaştı ve ay yarıldı” ifadesi imrü'l Kays'ın şiirinde geçer! Dolayısıyla Muhammed eski şiirlerden kopyalarak Kur'an'ı yazdı!

Her yolu deneyin, deneyin her yolu deneyin zavallılar!

Kendi içlerinde o kadar çelişkiler ile dolular ki birgün gelir sümerlerden kopyalandı derler, birgün gelir tevrattan kopyalandı derler, birgün gelir yunan kaynaklarından kopyalandı derler başka gün gelir eski şiirlerden kopyalandı derler!  Bu iddiaları ortaya atanlar bataklığa batıp son bir umutla kanat çırpan kuşa benziyor!

Peki böyle bir dize var mı şiirde?

Bazı İslâm araştırmacıları bu iddiaları ciddiye alıp şiiri araştırdılar ve iddia ettikleri şiirde yani İmrü’l-Kays’ın 81 beytlik Muallakat-ı Seb'a şiirinde “Kıyamet yaklaştı ve ay yarıldı.”   hiçbir ifade yoktur. Ki iddiayı ortaya atan "dinsizdeist" adlı blogsitesi iddianın uydurma olduğunu anladıktan sonra bu iddiayı sitesinden kaldırdı!

Not: şiirin tamamını 1: http://www.onlinearabic.net/forum/forum_posts.asp?TID=11141 sitesinden bulabilirsiniz!

Ayrıca Kur'an'da geçen bir ifadenin benzeri önceki şiirlerde geçseydi bile buna kopyalama değil "tevhid dininden kalıntı" denilmesi lazım. Örneğin cahiliye devrinde putlara tapmayan hz.İbrahim'in dinine bağlı "hanif" dediğimiz bir grup vardı. Bunlar Allah'in bir olduğuna inanan ve Allah'â ortak koşmayan kişilerdi! Peki Allah'ın bir olduğunu söyleyen ayetlerin bu kişilerden kopyalandığını iddia etmek ne kadar mantıklı olur?

Ayrıca iddia edildiği gibi bir şiir kopyalama olayı olsa ilk olarak bunu o dönemin şair müsrikleri farkederdi. Oysa hiçbir müşrik böyle bir kopyalama iddiasında bulunmamıştır. Hatta tam tersine çoğu şair Kur'an edebiyatına olan hayranlığını dile getirmiştir.


Bu tür asılsız iddiaların asıl kaynağı da Arif tekin, Turan Dursun gibi zavallı kişilerin yazdıkları kitaplar! Bu adamların hiçbir kaynak belirtmeden ortaya attıkları yalanlar maalesef ateist/deist sitelerin birbirlerinden kopyala-yapıştır yapması ile internet ortamına yayılıyor!

Yalan, iftira, ayet kırpma metodlarından beslenen yerli ateist/deist/agnostik kişiler maalesef ciddiye alınacak seviyede bile değiller!

Sonuç: bu iddia "biz yalan atalım kaç kişi inanırsa artık" mantığıyla ortaya atılan birçok yalandan bir tanesidir!

Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın.(hucurat 6)

Kim Allah'a karşı yalan uydurandan, ya da onun âyetlerini yalanlayandan daha zalimdir? Şüphesiz ki, zalimler kurtuluşa eremez.(enam 21)

Yorumlar

Popüler Yayınlar