BELKİ İMAN EDECEKTİ-MÜHÜR

BELKİ İMAN EDECEKTİ-MÜHÜR

iddia: Bazı ayetlerde bazı müşriklerin kalbinin mühürlendiği geçer. Örneğin tebbet suresinde ebu lehebin tövbe etmeyeceği ve şirk üstüne öleceği yazar.Peki bir insan daha nefes alıp veriyorken neden imtihan sonucu belirlenir?

Önce birkaç bişeye değinelim; Küfür ve şirke girmiş her insanın kalbi mühürlenmez.Öyle olsaydı İslam'a girmek isteyen hiçkimsenin şehadetinin kabul edilmemesi lazımdı. Ayrıca bir insan küfürde ne kadar ileri gitse de kalbinin mühürlenip mühürlenmedigi bilemez!

O yüzden birinin "ben hem inkar ettim hem de birçok kötülük yaptım, benim zaten şehadetim kabul edilmez" demesi dogru bir çıkarım değil.Ki zaten biri  kendinde en hafif bir iman ihtimali bile görüyorsa bu kalbinin mühürlenmedigine işarettir!

Ayrıca kalbe mühür vurulmasının nedeni kişinin kendi iradesidir. Bakara 7 gibi bazı ayetlerde Allah'ın mühür vurduğu yani olayın sonucu söylense de munafikun 3 gibi ayetlerde de neden mühür vurulduğu geçer.

Bakara - 7: Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardır.

Münafikün 3 : Bunun sebebi, onların önce iman edip sonra inkâr etmeleridir. Bu yüzden kalpleri mühürlenmiştir. Artık onlar hiç anlamazlar.


Peki Allah neden haber veriyor bunu belki iman edeceklerdi o kişiler?

Aslında kalbin mühürlenmesi o kişinin o gün ölmesinden pek bir farkı yok. Örneğin; şirk üstüne ölen biri için neden öldü belki iman edecekti demek ne kadar mantıklı?

 Ölen kisiye de kalbi mühürlenen kişiye de gerekli süre verildi? Bu ayette de geçer;

"..Sizi, düşünüp öğüt alacak kimsenin düşünüp öğüt alabileceği kadar yaşatmadık mı?"... (fatır suresi 37)

Sonuç:  birinin mührü onun ölümüdür. Kalbin mühürlendiği gün onun sınavı bitmiş ölmüş sayılır ama o nefesi kesildiği gün bunu öğreniyor!!

Yorumlar

Popüler Yayınlar