KURAN OKUDUM ATEİST OLDUM SAFSATASI

KURAN OKUDUM ATEİST OLDUM SAFSATASI

Öncelikle kutsal kitabımız olan Kur'an'ın bu safsataya verdiği cevaba bakalım;

Biz, Kur'an'dan öyle bir şey indiriyoruz ki o, müminler için şifa ve rahmettir; zalimlerin ise yalnızca ziyanını artırır.(isra82)

Allah bu tür insanları ne kadar iyi tanıyor değil mi? 😌Gördüğünüz gibi Kur'an zaten temiz bir kalp ile bakmayanların ziyanını artıracagına işaret ediyor..Kur'an'daki bu ayet tokat gibi bir cevaptır aslında..
Şimdi konumuza giriş yapalım..

Hemen hemen her ateist sayfa/sitede karşılaştığımız iddialardan biri olan "Kur'an okudum ateist oldum" safsatası..

Öncelikle şunu diyeyim; "kesinlikle Kur'an okuyup da ateist olamazsın" çünkü İslâm ve ateizm, artı ve eksi uç gibi zıt taraflar değil. Kur'an okuyarak en fazla İslam dinini reddebilirsin ve İslamdan çıkmak ateist olacağın anlamına gelmez.lütfen ateizmin ne olduğunu öğrenip öyle konuşun.

Ayrıca her kur'an okudum diyen ateiste inanmayın ki benim başıma geldi kuran okuduğunu iddia eden bir  ateist arkadaş  tahmini bir yıl sonra aslında kur'an'ı okumadığını itiraf etmişti..kur'an okudum diyenlerin yüzde doksanı aslında sadece ateist,deist vb.sayfalarda gördükleri ayetleri size sunarlar halbuki kitabın kapağını bile açmamıslardır..Okuyan kesim ise mealden başka okumamıştır büyük ihtimalle..yani tefsir okuyan ateist bulmak çok zor..Ayeti gerçekten anlamak isteselerdi ayetin ne zaman, hangi olay için indiğini araştırmaları gerekirdi.Ama onun için kolay olan meali al kendince yorumla.. ki iddia ettikleri çoğu şeyde eğer verdikleri ayetlere bakarsanız ayetin söyledikleri ile alakası bile olmadığını görürsünüz..

Bu safsata ile akılları sıra "Müslümanların Kur'an okumadığı için müslüman kaldıkları" iddiasında bulunup, psikolojik bir manipülasyon uygulama peşindedirler.
Evet, bizim toplumda maalesef Kur'an ile ilişki yeterli değildir. Fakat bu, Kur'an okuyan kişilerin dinden çıktığı anlamına gelmez. En basit örnek vermek gerekirse, dünya çapında gerek medrese, gerek din fakültelerine sahip üniversite, gerek de uluslararası İslami akademiler, sayı ile ifade edilemeyecek kadar çoktur. Buralarda bulunan ilim ehli ve ilim öğrencisi müslümanlar Kur'an'ı okumadığı için mi dinde kalıyor?


Gerek tefsir, gerek Arapça, gerek Türkçe meal ile uğraşan sayısız din bilgini vardır. Bunların hiçbiri Kur'an'ı okumuyor, ama bir kitapçıdan meal alan ergen arkadaşımız büyük teoloji resmini görüyor (!) Yine aynı mantıkla Arapların tamamen dinden çıkması gerekmektedir, zira onlar meal de değil bizzat Kur'an'a ana dili ile muhattaptırlar.

 Ateistler aynı safsatayı eskiden din adamı olup sonra dinden çıkan Turan Dursun için de yaparlar. "Bakın Turan Dursun müftüydü sonra dinden çıktı, demek İslami bilmek dinden çıkmak demek" demeye getirirler. Oysa şu an sadece Türkiye'de müftülüklerde 115 bin kişi görevlidir ve kimsenin "ben ateist oluyorum" dediği yoktur. Yine aynı mantıkla Arapların tamamen dinden çıkması gerekmektedir, zira onlar meal de değil bizzat Kur'an'a ana dili ile muhattaptırlar. Nitekim tam tersi şekilde, günümüzde inkarcılıktan İslam'a dönen kişilerin sayısı da az değildir. Aynı kişiler "Kur'an'a dönüp derin bir şekilde düşününce ateizmden vazgeçtim" demektedir.

"Madem Islam dogru din o zaman neden insanların hepsi Müslüman olmuyor" diye soranlar da var. Oysa insanoğlu iki kere iki, dört seviyesindeki dogruluklara karşı bile kendi kandirabiliyor. Herşeyde bir hata bir kusur bulmaya meyilli insan emin olun kendince bişeyler bulur. Yeter ki istesin.örneğin küçük bir matematiksel oyun ile size 0/0 sonucunu 2 olarak bulabilirim. Aynı bu şekilde niyeti kötü biri Kuranı istediği gibi yorumlar ve dogru birşeyi yanlışa çevirebilir! Ki İslamda önemli olan kalitedir sayıca çoğunluk değil.


Ayrıca Kur'an'ın "herkes Müslüman olacak" gibi bir iddiası yok hatta tam tersine çoğu yerde "çoğunluğun" yanlış olduğunu iddia eder.

...Gerçekten insanların çoğu yoldan çıkmıştır.(maide 49)

Ne kadar istesen de halkın çoğunluğu inanmıyacaktır.(yusuf 103)

..ne var ki halkın çoğunluğu inkarda direniyor.(isra89)

Size gerçeği getirdik; ancak çoğunuz gerçekten hoşlanmıyorsunuz.(zuhruf78)

Kendilerine ayetlerimiz apaçık olarak okunduğu zaman inkar edenler inananlara, “Hangimiz daha gönençli ve hangimiz sayısal üstünlüğe sahiptir,” derler.(meryem73)

Kısacası bu manipülasyonları bir yana, Kur'an okumak kişinin imanını arttırır. Eğer Kur'an kendisinin okunmasından korkuyor olsaydı, muhaliflerine sayısız ayette meydan okumaz ve sürekli kendisinin okunmasını tavsiye eden ayetler içermezdi.

Onlar Kur’an’ı düşünmüyorlar mı? Yoksa kalplerin üzerinde kilitleri mi var?(Muhammed suresi 24)

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar