İYİ ATEİST SONSUZ CEHENNEM

İYİ ATEİST SONSUZ CEHENNEM


iddia: Sadece Allah'a inanmıyor diye birinin sonsuz cehenneme gitmesi adaletsizlik değil mi? Neden sadece yaptığımız iyilik ve kötülüğe göre hesaba çekilmiyoruz?

Küçük bir hikaye ile konuya giriş yapalım;

Örneğin bir çiftliğiniz var ve yurtdışına çıkmanız lazım bu yüzden çiftliği bir arkadaşınıza emanet ediyorsunuz. Arkadaşınıza da şunu diyorsunuz; "istediğin kişiyi davet edebilir ikramda bulunabilirsin malımı istediğin gibi kullanabilirsin ama gelen misafirlere çiftliğin gerçek sahibinin ben olduğumu  söyle ve tanısınlar beni, benim çiftliğim olduğunu bilsinler.

Ama arkadaşınız gelen misafirlere sizden hiç bahsetmiyor sizi "yok" sayıyor ve kendisi çiftliğin sahibiymis davranıyor!. İkramlarda bulunuyor yardımlar ediyor ama sizin malınız ve mülkünüz ile..

Şimdi mantıklı ve tarafsız bi şekilde bakın bu kişi yardımsever mi yoksa yalancı ve nankör mü?

Yedik, içtik, doyduk, öldük ve sıra hesabı ödemeye geldi! Peki yardımsever bir ateist de aynı durumda değil mi Allah karşısında!

Sen kimin malı-mülkü ile yardım ettin sayın ateist? Evren çiftliğinin sahibi Allah'ın!

1)Peki sen yardım ederken mülkün gerçek sahibinin adını verdin mi? Hayır, parayı ben kazandım, ben dağıttım dedim! Evet, sen insanların karşısında yardımsever oldun ama Allah'ın karşısında nankör!

Sana evreni yaratanın Allah olduğunu söyle denildi ama sen öyle biri yok herşey kendi kendine oldu dedin! Gelen misafirlere neden yalan söyledin!

2)Yada bir dakika bir çelişki daha var! Bir ateist "yok" dediği birinden nasıl cenneti ister ki? Hatta "yok" dediği cenneti de isteyemez! Yokluktan bir varlık mi istiyor?

3)Kimin için çalıştıysan ondan maaş alırsın! A şirketinde çalışan biri B şirketinin patronundan maaş isteyemez!

 Ateist iyiliği; vicdanını rahatlatmak ve mutluluk duymak için yapar. İyilik sonunda vicdanı rahatlıyor bundan haz duyuyor ise maaşını almıştır! Müslüman ise bunların yanında aynı zamanda Allah için iyilik yapar! O yüzden Allah'tan karşılık bekleyebilir!

4) Allah'a iman etmek ve etmemek göründüğü gibi basit bir olay değil! Bir ateist Allah'a inanmayarak sadece Allah'ı değil aynı zamanda Allah'ın yarattığı herşeyi ama herşeyi reddetmiş olur! Leptonlar, kuarklar, protonlar, atomlar, hücreler, canlılar, dağlar,taşlar, gezegenler, galaksiler, karadelikler...Aklına gelecek herşeyi reddetti! "Bunları Allah yapmadı" dedi! Evet her nefes alış verişini reddetti! Dostum bu adam benim senin gibi basit birini inkar etmedi! Kimi inkar ettiğinin farkında mısın?

Evet yapılan zarara göre ceza verilir! Düşünsene katilin biri bomba düğmesine basarak 1000 kişi öldürüyor! Sonra verilen müebbet cezasına karşı şöyle bir savunma yapıyor "ben birsey yapmadım ki sadece küçük minicik bir tuşa bastım"🙄

5)iman giriş kartı gibidir! Bir yıl boyunca çalıştığın sınava kayıt yapmadıysan o sınava girip de birşey kazanmasın! Allaha iman etmenin bir anlamı yoksa Müslüman olmanın da bir anlamı kalmaz. O zaman deistçe bir hayat süreriz!

6) İyi ateistlerin cehenneme gitmesi mantıksız da hz.Ebubekir, hz.Osman gibi büyük sahsiyetler ile aynı yere(cennete) gitmesi mi mantıklı?

7)Lise matematiginde limit konusunu görmüşsünüzdür. Limit hesabından gidelim; sonsuzdan hangi sayıyı çıkarırsan çıkar sonuç yine sonsuzdur! Allah'ın inançsız kuluna verdikleri sonsuzdur, kulun yaptığı iyilikler bu sonsuzluk karşısında sayısal olarak hiçbirşey ifade etmez! Yani bir bakkal hesabı ile çıkarma yapınca geriye yine Allah'ın nimeti ve rahmeti kalır!

8) Cehennem de cennet de katmanlara ayrılır. Yani yardımsever bir ateistin zalim, gaddar bir ateistten tabiki farkı var!

9) Bir de "iyi" tanımına değinelim; iyi ateist dediniz değil mi? Hangi ahlaka göre iyi, kime neye göre iyi?

Bir hırsıza göre hırsızlık iyidir, bir hayat kadınına göre de fuhuş yapmak! Cennete Allah'ın "iyi" tanımına uyan kişiler girecek. Peki Müslüman ile ateistin "iyi"tanımı aynı mı?

Fakirlere yardım, hayvanlara sevgi, yaşlılara merhamet, çocuklara gülücük, engellilere destek, haklının yanında haksızın karşısında, tarzı konularda aynı iyi kümesindeyiz. Peki ortalama bir ateist için kız arkadaşı ile aynı yatakta uyuması, sevişmesi ahlaken sorun değil iken Müslüman'a göre de böyle mi? İçki içmek iyi birsey mi mesela? Aslında birçok konuda "iyi" tanımımız aynı değil! Ki ateizmde belirli bir ahlak kuralı olmadığı için ateistten ateiste bile iyi tanımı değişir!

Kendi iyi tanımını oluşturan biri İslâm iyi tanımına uymuyor ise cennete nasıl "iyi" olarak girebilir ki?

Bir konuya daha değinelim; bir insan hangi konularda iyilik yaparsa iyi olur yada kaç tane iyilik yaparsa iyi olur?

Örneğin dışarda insancıl,hayvansever görünen biri sosyal medyada sürekli islama, peygambere küfür, hakaret ve alay ediyor ise bu kişi iyi midir? Fakirlere yardım eden bir ateist yalan ve iftiralar ile İslam'ı karalıyor ise bu iyi biri midir? Sadece yardımsever biri olması iyi olduğu anlamına gelir mi? Din,dil ırk farketmez demesine rağmen Müslüman ölümlerine ses çıkarmaması iyi olduğu anlamına gelir mi? Kediye mama verip Müslüman kadının tesettürüne karşı olmak iyi biri olduğu anlamına gelir mi?

Peki bir müslüman ne halt işlerse işlesin cennete mi gidecek?

Cennetin için 2 kural var! İman etmek ve ibadetlerini yapan,merhametli, iyi bir birey olarak yaşamak! Yani müslümanım demekle Müslüman olunmaz Müslüman gibi yaşamak da lazım! İslâm hayatında hiçbir değişiklik yapmadı ise ancak Müslüman olduğunu sanarak yaşarsın! Allah'ın yasak dedikleri, ibadet dedikleri umrunda değil ise neye göre Müslüman olduğunu söyleyeceksin?

Hele ki; merhametsiz, gaddar, katil, tecavüzcü biri olarak yaşayıp öldüysen İslâm'dan bahsetme! Açıkçası insanlıktan nasibini almamış biri İslâm'dan da nasibini alamaz!

Yorumlar

Popüler Yayınlar