ANTİ KIBLE VE UZAY KIBLE

ANTİ KIBLE VE UZAY KIBLE

Bu yazıda kıble ile ilgili 2 absürd ateist iddiaya cevap verecez. Gerçekten absürd çünkü paylaşımın sonunda bu iddiaları ortaya atan ateistlerin adına utanacaksınız!

iddia 1: yuvarlak dünyada bir noktaya iki farklı yönelme olur.  Ama Müslümanlar tek yönde yönelmeyi kabul ediyor. Bu da aslında İslam'ın dünyayı düz sandığının kanıtıdır.🙂


 Hayatınızda bir defa da olsa size adres soran olmuştur illaki. Peki sorulan adresi biliyorsanız ne yaparsınız? En yakın şekilde yönlendirmeye çalışırsınız! (Tabiki çakallık yapıp ters yöne gönderen veledlerden değilseniz🙂) Peki siz sağı gösterdiniz diye tek gidiş yolu o mu? Tabiki hayır aynı adrese yolunu uzatarak birçok yoldan gidilebilirdi hatta duvar çıksa isterse duvarı yıkar gider😊

Sözü uzatmaya gerek yok kıbleye "yakın olan taraftan yönelme" olur. Her ülke de kıbleye olan yakınlığına göre yönünü belirler.

Örneğin mekke ile aynı enlem doğrusu üzerinde olan A ülkesine Mekke doğudan yakın ise doğuya yönelme olur.Aynı enlemdeki B ülkesine Mekke batıdan yakın ise batıya yönelme olur.

Ayrıca düşünsenize kabe'nin hemen dibinde namaz kılarken ters duruyorsunuz. Buna Kabe'ye yönelmek denmez Kabe'ye sırtını dönmek denir.

Bu iddiayı ciddi ciddi ortaya atıp Suyun kaldırma kuvvetini bulan Arşimet heyecanı ile bize sunman da ayrıca komik sayın ateist!

iddia 2: yuvarlak dünyada Kabe'den çok  uzakta namaz kılan birinin doğrultusu her zaman uzaya çıkar. O kişi hiçbir zaman Kabe'ye yönelmez! Aslında burda da Müslümanlar dünyayı düz sandığı için ortaya çıkan bir sorun.


Bak sayın ateist coğrafi yönler 2 boyutlu(x,y) düzlemde gösterilir 3 boyutlu(x,y,z) da degil! Bu resimde kuzey-Güney y ekseni iken doğu-batı x ekseni gösterilebilir ama z ekseni ekrandan sana doğrudur!


Bu yüzden sağ,sol, doğu, batı, kuzey, güney gibi yön belirten terimleri yeryüzü zemini için kullanırız. Kıble de aynı şekilde yeryüzünün bir parçası olduğu için yerküre üzerinde yönelme yapman lazım.Senin mantığına göre "Meksika batıda" diyerek meksikaya dogru yürüyen biri uzaya çıkmalı! Bu mantıkla CBS(coğrafya bilgi sistemi)'ni yerle bir ettin dogrusu🙂

Ayrıca birsey daha ekleyeyim; maalesef bu iddialar hep yarım yamalak din bilgisinden kaynaklanıyor. Çünkü kıble ve Kabe arasındaki farkı da bilmiyorsunuz! Kıble; Kabe denilen yapının kendisi değil Kabenin bulunduğu yerin ismidir. Kabe'nin bulunduğu yerden dikey olarak semaya kadardır.


Resimde gördüğün kıble yeşil dogrultudur ve semaya kadar gider. Yani dediğin gibi yönümüz uzaya çıksa bile (ki saçma) yinede kıble doğrultusu ile kesişir! Eğer senin bildiğin gibi kıble siyah taş olsaydı o zaman kabenin hemen yanındaki bir gokdelenin 30. katında namaz kılan kişinin doğrultusu siyah taşın üstünden geçiyor olur. Yani siyah taşa yönelmememis olur.

şimdi inşallah ne kadar saçmaladığınızı anlamışsınızdır! Bazen cidden bu tür saçma iddiaları görünce "acaba 9-10 yaşındaki çocuklar mı hazırlıyor bu ateist iddiaları" diye düşünmüyor değilim!

Sonuç olarak iddiaların ne kadar absürd ve cahilce olduğu ortadadır!

Yorumlar

  1. Selamun aleyküm kardeşim.
    Diyelimki Kıblenin tam tersi yönünde duruyoruz ve Kıbleye olan mesafemiz 2 taraftanda aynı o zaman namaz kılarken 2 tarafa dönmekte caizmi olucak? Dolayısıyla 1 taraftan yüzümüzü kıbleye doğrulturken aynı mesafeden sırtımızıda çevirmiş oluyoruz. Aydınlatırsanız sevinirim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabeye eşit uzaklıktaki konum yani Kabe'nin antipodu okyanusun ortasına denk geliyor. Suyun üzerine namaz kılabiliyorsa istediği tarafa dönebilir

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar