NEDEN HZ.MUHAMMED(SAV)'E İNANIYORUM

ABDULLAH OĞLU MUHAMMED

Bu paylaşımda Abdullah oğlu Muhammed dürüst mü yoksa yalancı mı sorusuna karşı size yardımcı olmak için  hem peygamber hem de Kur'an ile ilgili bazı sorular sormak istiyorum?


1)Hangi batıl din uykunun en güzel saatinde sabah namazı kılmamızı ister? Yada günde 5 vakit neden bizi yoruyor?

2) Yada biri uydurduğu bir ilah icin neden sabaha kadar teheccud namazı kılar ki? Hem de kendisine farz!

3)Peygamberi tek başına namaz kılarken de görüyorlar! Yanında kimse yok iken neden namaz kılıyor, kimi kandırıyor ki?

4)Batıl bir şey için neden kendine ve inananlara bu kadar zorluk yüklüyor?

5)Batıl olsa en azından savaşta namaz kılmayın derdi. Savaşın ortasındasın ortasında canının derdine düşmesi gerekir iken neden namazı ihmal etmiyor?

6) peki suyun zor bulunduğu bir coğrafyada neden abdest almayı emrediyor?

7) Herşeyi bırak neden orucu emrediyor? Kendi uydurduğu bir din için neden kendini ve inanları aç bırakıyor?

8) Herseyin kolay olanını istemeye programlı bir insan neden kendine zorluk çıkarır? Kendi uydurduğu bir dine neden bu kadar bağlı kalıyor ve taviz vermiyor?


9) Amacı iktidar, para, kadın mı? Peygamberlikten vazgeçmesi için hepsi teklif edildi ama o "güneşi sağ elime ayı sol elime dahi verseniz ben davamdan vazgeçmem" dedi!

10) Tebliğ için gittiği Taif'ten taşlanarak, yüzü gözü kan içinde dönüyor? Batıl birşey için neden bu zulmü göze aldın?


11) Mekke'de Müslümanlara boykot uygulanıyor. 3 yıl süren boykotta eşi Hz.Hatice bütün servetini harcıyor Müslümanlar için! Uydurma bir din için neden parasını harcıyor bu adam?

12) Diğer devletlerin krallarına İslam'a davet amaçlı mektuplar gönderiyor! Iktidar sizin olsun ama halkınıza İslam dinini anlatın diyor. O devletten para kazanmayacaksa bu adam neden onların imanını düşünüyor?

13) Eşi zengin, ticaretle uğraşan mutlu bir yuvaya sahip bir adam neden kendisine ve ailesine bu zulmü ediliyor?

14) Herkes delicesine putlara taparken bu adam hangi cesaretle bunları reddedip bir olan Allah'a yapın diyor? Kime güveniyor?

15) Maide 67 ayetinde "Allah seni koruyacak" diyor? Zamanın mafya babaları bu adamı neden öldüremedi?

16) Saff 8 ayetinde "Allah nurunu tamamlayacak" diyor? Ve bu adam inen son ayete kadar yaşıyor nuru da tamamlıyor! Kim korudu bunu?

17) Ömer bin hattap kılıcını çekmiş bu adamı öldürmeye gidiyor evine ama evden hz.Ömer olarak çıkıyor! Hz.Ömer'e ne anlattı da onu yanına çekti?


18) Savaşa gidiyorsun düşman 3 katın? Mantıklı olan çekilmektir. Ama bu adam yenilme oranı fazla olmasına rağmen savaşıyor? Batıl bir için fazla cesaretli değil mi?

19) Insanları bu kadar kendine bağlıyabiliyorken neden kendini ilah ilan etmek yerine tanrı tasavvurları sağlam bir ve tek olan Allah'â iman edin diyor bu adam?

20) Edebi yönü bu kadar kaliteli olan Kur'an'ı başlarda okuma yazma bilmeyen bu adam mı yazdı? Zamanın şairlerini bile şaşkınlığa düşüren bu kitabı kim yazdı?

21) Bu adam birilerinden yardım alarak mi bu kitabı uydurdu? Peki etrafında onun her hareketine her sözüne önem veren binlerce sahabeden kimse farkedemedi mi onun sahtekar olduğunu?

 22) Binlerce kişi de mi bu oyunun bir parçasıydı? Peki bu kişiler sormadı mi batıl bir din için neden ibadet ediyoruz diye?

23) fetih suresi 27 ve 28. ayetlerinde açıkça mekke fethedecekleri yazıyor? Ve gerçekten de bir süre sonra Müslümanlar mekkeyi alıyor! Eğer bu fetih olmasaydı Kur'an yalanlanırdı. Peki kitabı bu adam uydursa neden böyle risk alsın?

24) Rum suresi 2-4 ayetleri arasında Rumların Persleri yakın zamanda yeneceğini geçer. Ve gerçekten de bu ayetten birkaç sene sonra bu gerçekleşiyor!

25)  Tebbet suresinin ilk ayetlerinde Ebu leheb'in iman etmeden cehenneme gideceği yazar. Ebu leheb yalandan olsa iman etse ayet yalanlanırdı ama gerçekten iman etmeden ölüyor!

26) Hayatında yalan söylememiş dürüst bir adam neden böyle büyük bir yalan atsın?

27) Vahşi, gaddar bir toplumu ıslah etmek için mi yaptı bunu? Peki neden Kur'an'da toplumsal ayetlerin yanında ibadet, itikad ayetlerine de yer verdi? Toplumsal bir düzen için putları reddetmenin ne gereği var?

28)Kur'an'da hayvanların, bitkilerin, insanın, evrenin yaratılışına bakmamızı isteyen ayetler var. Bu adam o zamanda bunlar hakkında ne biliyor ki bunları istiyor bizden?


29) Hangi kuvvetle içkiyi, fuhuşu yasaklıyor? Binlerce insan neden bu kadar kolay vazgeçiyor rahat hayatından bu adam için?

30) Bu adam nasıl bu kadar kişiyi etkiledi? Hz.Ali, hz.Ebubekir gibi kaliteli kişileri nasıl yetiştirdi? Bu adam Sosyoloji mi okudu psikoloji mi?

31) Kur'an'daki bilimsel ayetleri nasıl uydurdu? Bu adam Astronomi mi okudu biyoloji mi okudu?

32) hem hz.Muhammed(sav) döneminde hem de daha sonraları tarihte birçok kişi peygamberlik iddiasında bulundu? Hangisi başarılı olabildi? İsimleri bile duyulmadan tarihten silindiler.

33) Kur'an'da peygamberi uyaran ayetler bile var! Peki peygamber kendi kendini mi uyarıyor?

Bu adam 23 yılı peygamber olmak üzere 63 yıl o insanlar arasında yaşadı? Hiç mi açığını bulamadılar? Nasıl anlamadılar sahtekar olduğunu? Oysa  sahtekar birini ifşa etmek için 1 gün bile yeter!

+“Ey Kureyşliler, şu dağın ardında size saldırmak üzere olan bir düşman ordusu var, desem bana inanır mısınız?”

-“Evet, inanırız. Zira biz senin bugüne kadar yalan söylediğini hiç duymadık. Seni doğru sözlü biri olarak biliriz.”

O adam kesinlikle yalan söylemedi! Salat ve selam olsun onun adı MUHAMMED!!

Yorumlar

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. YİNE ÇOK GÜZEL BİR YAZI TEBRİK EDERİM ALLAH EMEKLERİNİ BOŞA ÇIKARMASIN.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar