UYKU İÇİN AYET

UYKU İÇİN AYET

(Ey muhammed!) sana odaların ötesinden seslenenlerin çoğu, akılları ermeyen kimselerdir. eğer onlar, sen yanlarına çıkıncaya kadar sabretselerdi, şüphesiz onlar için daha hayırlı olurdu.
(Hucurat 4-5)

iddia: Muhammed kendi rahatına göre istediği gibi ayet yazdı! Hucurat 4-5 ayetlerini de uyku uyuyamaması üzerine uydurulmuş! Hem peygamberin uykusu neden kutsal bir kitapta yer alır?

Allah kitapta birçok konuyu peygamber yada büyük şahsiyetlerin hikayeleri ile anlatır.

Örneğin; sabretmeyi Hz. Eyüp kıssası ile, araştırma, sorgulamayı hz.ibrahim kıssası ile, iffetli olmayı hz.Yusuf kıssası ile anlatması gibi! Buna benzer olarak bazı kuralları hz.Muhammed(sav)'in hayatndan örnekler ile bize anlatır!

Ayetin indiği olay:Beni Temim'den yetmiş veya seksen kişi kadar bir heyet gelmişti. Öğle sıcağında mescide girmişlerdi, Resulullah henüz uyuyordu. "Ey Muhammed! Bizim yanımıza çık!" diye bağırdılar, bunun üzerine uyandı ve çıktı.Olayın devamında ise bir şikayette bulunuyorlar.

İslamda insanlara saygı göstermek gerekir ve bu bir edep kuralıdır.

Aynı şekilde uyuyan birini rahatsız etmek yada müsait olmadığı halde evine girmek yanlış bir durumdur! Ki peygambere daha fazla saygı göstermek gerekir. Bu fikir kendi içinde tutarlıdır. Çünkü eğer peygamber saygı görmezse, söylediği dinsel emirler toplum tarafından kaale alınmaz.

Allah da, bu tehlikeyi müslümanlardan uzak tutmak için peygambere karşı bir edep kuralını bildirmiştir.Ayetin evrensel yönüne bakınca; herkesin bu saygı kurallarını benimsemesi lazım.

Ayrıca iddiayı ortaya atan kişinin düştüğü bir diğer problem de, peygamberin öğle uykusu için ayet uydurabilecek kadar uykuyu sevmesi iddiasıdır.

Oysa uykusu için ayet uyduran bir insan, kendisine gece namazını farz kılmamalıydı.Bildiğiniz üzere teheccüd namazı, gecede uykunun en tatlı yerinde kalkıp namaz kılmaktır. Bu ibadet müslümanlara farz değilken, kabul edilen görüğe göre sadece peygambere farz kılınmıştır. Peygamber hayatı boyunca gece namazı kılmak zorundaydı.

Yine aynı şekilde uykuyu bu kadar seven biri sabah namazını neden uydursun?

Sonuç: İddia değeri bile olmayan bu iftiranın düşünülmeden ortaya atıldığı açıktır!

Yorumlar

Popüler Yayınlar