UZAYLI OLABİLİR AMA MELEK VE CİN YOK

UZAYLI OLABİLİR AMA MELEK VE CİN YOK

Mutlaka sonuna kadar okuyun!! Tahmini okuma süresi 1-2 dakika..

Bir Ateist Mantık Hatası: “Uzaylılar Belki Vardır ama Melekler ve Cinler Kesin Yok!”

Ateizme kaymanın en büyük sebebi din bilgisinden öte felsefe bilgisinin yanındaki eksikliktir. Aslında daha birçok iddiada buna benzer mantıksal hatalar mevcut! Rakibinizi iyi tanıyorsanız yani yapacağı hamleleri biliyorsanız ve dikkatli olup bu tür mantık hatalarını yakalarsanız onu çok kolay bir şekilde avlarsınız!

Argumentum ad ignorantiam: Tersi ispatlanamayanın doğru olduğu safsatası!
Latince bir mantık terimidir. "Bilgi yoksunluğundan kaynaklanan argüman" anlamına gelir.

Örnek hatalı cümle;
Cinlerin veya meleklerin olduğu kanıtlanamadığına göre, bunlar yoktur.

Fakat aynı ateist Hawking’in “evrende uzaylılar olabilir, onları henüz bulamamamız, yokluklarının delili değil; bilim gücümüzdeki eksiklik olabilir” cümlesine de gönülden katılır🙄

Uzaylıyı gördün mü, hayır.Kadraja girdi mi, hayır. Peki Uzaylıya gelince agnostik, melek ve cin konusuna gelince neden mutlak inkarcı oluyorsun?

Sebep, felsefe bilmemen.

Oysa ki kanıtın yokluğu yokluğun kanıtı değildir!

Uzaylı var mı yok mu sorusuna "olabilir de olmayabilir de" derken aynı şekilde melek ve cin varlığına da aynı cevabı vermen lazım!


Ben bir Müslüman olarak uzaylı konusunda var yada yok şeklinde kesin birsey söylemem! Belki de ilerde varlığı kanıtlanacak. Aynı şekilde cinler ve meleklerin de bir gün bilim tarafından varlığı kanıtlanabilir. Kadraja girmeseler de yaydıkları enerjiye belki ulaşabilirler ki o zaman da ismine cin ve melek değil "enerji kümesi", "enerji bloğu" tarzı şeyler derler!

Peki admin sen neden uzaylılara olabilir derken melek ve cinlere kesin olarak inanıyorsun? Sen de aynı mantık hatasına düşmüyor musun?

Aslında bi kaç tık fark var yani benim inanmak için bazı gerekçelerim var! Benim cin ve meleğe inanmam burda iddia eden kişinin dürüst olup olmadığına bağlı. Aslında günlük hayatımızda da yaşanan olaylara olan inançlarımız iddia sahibine göre değişir!

 Örneğin Musab adında dürüst bir arkadaşınız var. Bu kişi ile sürekli vakit geçirmenize rağmen hiç yalan söylediğine rastlamadınız.

Diyelim ki yarın A mekanında buluşacaksınız ama Musab buluşmadan yarım saat önce seni arayıp işi çıktığını ve gelemeyeceğini söylüyor!

Sokakta yürüyen ve Musab'ı tanımayan birine göre Musab yalan da söylemiş olabilir dogru da ama size göre aynı şey geçerli değil. Çünkü siz onun hiç yalan söylemeyen dürüst biri olduğunu bildiginiz için kesinlikle inanıyorsunuz işi çıktığına.

Yada örneğin; zayıf, sıska birinin tek yumrukta 3 kişiyi devireceğine inanmazken boksör Muhammed Ali'nin devirebileceğine inanıyorsunuz! Çünkü güç, kuvvet Muhammed Ali'nın bir özelliği.

İşte aynı şekilde dürüstlük de cinlerin ve meleklerin olduğunu iddia eden Muhammed Mustafa'nın özelliği olduğu için onun dogru söylediğine inanıyorum! Ki "Abdullah oğlu Muhammed" paylaşımında peygamberin dürüst olduğuna dair 33 gerekçe öne sürmüştüm daha da fazlasını öne sürebilirim.

Buna karşılık Muhammed şu şu yüzden yalancıdır şeklinde gerekçe öne süremiyorsak "dürüst ve yalancı" olasılığı aynı seviyede olamaz! Aynı şekilde "cin ve melek" varlığı da "uzaylı" varlığı ile
eşit olasılıkta değil!

Bir nevi "Monty Hall paradoksu" gibi mantığınızı kullanarak bazı olasılıkları azaltır yada artırabilirsiniz!

Örneğin şunu sorayım; Cinlerin var olduğunu söylemenin peygambere ne gibi bir faydası olabilir? Batıl bir din uydursa bunu neden iddia etsin..

Ama 100 defa dogru söyleyen birinin 101.defa da dogru söylecegi anlamına gelmez ki! Aslında bu da bir mantık hatası belki de Muhammed toplumu düzeltmek için bir kereliğine yalan söyledi?
Evet dogru bu da mantık hatası. 101. sözün yalan olma oranı matematiksel olarak yüzde elli ama  mantıksal olarak yalan olma olasılığı çok küçük bir ihtimal!

Ayrıca eğer böyle olsaydı İslam'da sadece toplumsal mesajlar olması lazımdı oysaki itikad ve ibadet ayetleri de var!

Not 1:Ayrıca bazıları "olabilir" gözüyle bile bakmıyor olaya. Nerdeyse yüzde yüz uzaylıların olduğuna inanan kişiler de var!

Not 2: Tabiki uzaylılara inanmayan ateistler de var! Burda genelleme yapılmıştır.

Not 3: Cinlerin varlığına inanmadığı halde Cinlerden korkan ateistlere de selam olsun🙂

Yorumlar

Popüler Yayınlar